Recept

Lemon Zucchini Bread

Mijn moeder maakte een heerlijk fris recept met citroen voor mij: een Lemon zucchini bread, oftewel een cake met courgette en citroen. Deze cake is super zacht en smaakvol en heeft die heerlijke frisse citroensmaak.

 

Door courgette toe te voegen aan je cake wordt ie lekker smeuรฏg, smaakvol en niet snel droog. Ik schreef eerder al over zucchini cake (klik). Mijn moeder maakte tijdens een bakmiddag met mij een glutenvrije lemon zucchini bread met citroen. En wat is ie heerlijk fris, smaakvol en luchtig!! Echt het proberen waard. En stiekem eet je nog groenten ook!

 

cupsspoons

 

Omdat dit een Amerikaans recept is, werkte mijn moeder met cups en teaspoons. Als je vaker bakt, wil ik je aanraden deze maatschepjes aan te schaffen, ze zijn heel makkelijk in gebruik en je hebt geen weegschaal nodig.

 

Ingrediรซnten voor Glutenvrij Lemon Zucchini Bread

HET RECEPT

Lemon Zucchini Bread

Lemon Zucchini Bread

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 2 cups glutenvrij meel (Poensgen)
  • 2 teaspoons baking soda (Arm & Hammer)
  • 1/2 teaspoon zout
  • 2 eieren
  • 1/2 cup olijfolie
  • 2/3 cup suiker (te vervangen door stevia of honing)
  • 1/2 cup melk
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 ctroen
  • 1 cup geraspte courgette

 

Werkwijze

Doe in een grote kom: het meel, baking soda en zout. In een andere kom: klop twee eieren, voeg toe: olie en suiker, meng dit goed, doe hierbij de melk, citroensap en citroenrasp. Mix dit goed met een pollepel. Voeg hierbij de courgetterasp en meng dit goed door elkaar. Voeg de ingrediรซnten uit de tweede kom toe aan je grote kom (meel etc.) en roer dit goed door elkaar, maar niet te lang.

Leg bakpapier in een ovenschaal en vet de randen in met boter. Doe hierin je beslag en zet de schaal circa 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Test met een houten prikker of je zucchini bread gaar is.

Het beste kan je de cake laten afkoelen op een (bak)rooster. Als je dat niet hebt kan je ‘m omkiepen op een snijplank zoals ik hier heb gedaan.

Snijd de zucchini bread in blokjes. Mocht je niet alles op krijgen, je kunt de cake prima invriezen om op een later moment van te genieten. Eet smakelijk.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

 

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *