Falafel, ik eet het nooit, maar hoe zou dit gerecht smaken als je het helemaal zelf maakt? Daar was ik benieuwd naar. Dus maakte ik een glutenvrije broodje falafel met huisgemaakte knoflooksaus.
Ik doe mee met de ‘Glutenvrije Foodblogswap’. Zo’n swap houdt in dat ik een website krijg toegewezen van een andere blogger, daar een recept van uitkies, deze iets aanpas en hier een artikel over schrijf. Ik kreeg de website foodless.nl. Na even scrollen door de recepten koos ik voor de glutenvrije falafel gemaakt door Laura.
Ik eet dus echt nooit falafel, maar hoor er wel veel goede verhalen over. Ik maakte een keer glutenvrije falafel uit een pak en daar werd ik helaas niet enthousiast van. Ik was dan ook heel benieuwd of het recept van Foodless wel lekker is.
Het recept zag er goed uit. Wat ik toevoegde aan de falafel was een scheutje citroensap, in plaats van truffelmayonaise koos ik voor zelfgemaakte knoflooksaus en ook wilde ik wel eens weten hoe het is een broodje falafel te eten? Zo bestel je ‘m immers ook bij de broodjeszaak. Als broodje koos ik voor de pita’s van Genius en omdat ik lovende verhalen lees over de saladbar bij de falafel winkels, voegde ik ook salade toe aan mijn broodje falafel.
Wat vond ik van een broodje falafel?
De falafel is heerlijk smaakvol en goed gekruid, ook is de structuur lekker zacht en eet het makkelijk De combinatie met het broodje, de rauwkost en de knoflooksaus vond ik ook erg lekker. Dit broodje ga ik zeker vaker maken. Ook lijk het me leuk de falafel met knoflookdip als hapje te serveren tijdens een feestje. Kortom ik ben enthousiast.