Search
Recept

Glutenvrije pizza met ricotta, spinazie en rauwe ham

Ik maakte een heerlijke glutenvrije pizza met ricotta, spinazie en rauwe ham. Wat mij betreft een goede combinatie die ik vaker wil maken.

 

Super fijn vind ik het dat er vandaag de dag kant-en-klare glutenvrij pizza’s zijn. Alleen even de oven opwarmen, pizza erin schuiven, wachten en eten maar. Maar zelf een pizza beleggen vind ik ook erg leuk en lekker. Ik kan naar hartenlust variëren met smaken. Ik koos voor een bodem van Schär en als beleg ricotta, spinazie en rauwe ham.

HET RECEPT

Glutenvrije pizza met ricotta, spinazie en rauwe ham

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

voor 1 pizza

  • 1 pizzabodem Schär
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Half uitje
  • Teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Scheut olijfolie
  • Scheut water
  • Paar blaadjes spinazie
  • Paar eetlepels ricotta
  • 4 plakken rauwe ham (Prosciutto)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit hierin het gesnipperde uitje met het geperste teentje knoflook.
  3. Doe hierbij de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden, roer alles goed door elkaar en doe hierbij wat water zodat de substantie dunner wordt.
  4. Bestrijk de pizzabodem met het tomatenprutje. Doe hierop de rauwe ham, spinazie en ricotta.
  5. Bak de pizza in zo’n 15 minuten.

Waarmee beleg jij jouw pizza op dit moment het liefste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *