Recept

Glutenvrije Aardbei Pannenkoek Spiralen (traktatie)

In dit recept maak ik glutenvrije aardbei pannenkoek spiralen. Een opgerolde pannenkoek met aardbeien jam en een verse aardbei. Een echte eyecatcher en leuk als (kinder)traktatie. 

 

Ik ben dol op pannenkoeken, het liefst eet ik ze iedere week. Ik varieer dan ook graag met dit fijne gerecht. Graag deel ik mijn recept voor aardbei pannenkoek spiralen.

HET RECEPT

Glutenvrije Aardbei Pannenkoek Spiralen (traktatie)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 125 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld mix C Schär)*
  • 330 ml melk*
  • 2 eieren*
  • 2 eetlepels zonnebloemolie*
  • (room)boter om in te bakken
  • Aardbeien jam
  • 24 aardbeien
  • Eventueel: poedersuiker

*Tip: Je kunt ook de kant-en-klare pannenkoekmix van Koopmans gebruiken.

Werkwijze

Bak met het beslag zes pannenkoeken. Ik deed dit in een grote koekenpan. Laat de pannenkoek iets afkoelen. Besmeer de pannenkoek met een dun laagje aardbeienjam, rol ‘m op en snij de buitenkanten eraf en vervolgens in 10 stukjes van ongeveer 1 à 1,5 cm breed. Rijg aan elke prikker vijf rolletjes en prik aan beide uiteinden een aardbei. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Serveer de pannenkoek spiralen het liefst direct, of bewaar ze goed afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Ze zijn ongeveer een dag te bewaren. Je kunt de traktatie dus prima een nacht van tevoren maken.

Wat is jouw favoriete beleg op een pannenkoek?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *