Recept

Glutenvrije amandel appelcake

Mijn stiefvader maakte een hele lekkere amandel appelcake. Ik at ‘m met Pasen en deel dit fijne van nature glutenvrije recept graag met jullie.

 

Je maakt de amandel appelcake heel eenvoudig met amandelmeel, wat van nature glutenvrij is. Ik ben dol op dit meel, want het maakt je baksels altijd zo heerlijk zacht en luchtig. Deze cake is heel smaakvol en totaal niet droog, ook is ie vrij machtig. Aan een klein puntje heb je genoeg.

HET RECEPT

Glutenvrije amandel appelcake

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 3 appels
  • 1 citroen
  • 150 gramย witte basterdsuiker
  • 15 gram stevia (kan je vervangen door 150 gram suiker)
  • 375 gram amandelmeel
  • 8 eieren
  • Handje rozijnen
  • 2 eetlepels bruine rum

Werkwijze

Verwarm de oven voor opย 165 graden. Laat de rozijnen wellen in de rum. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Rasp de citroen, halveer en pers het sap uit boven een pan. Voeg 2 eetlepelsย witte basterdsuiker, citroenrasp en de appelblokjes toe. Gaar de appelblokjes zo’nย 8 minuten. Roer de amandelmeel, eieren, de rest van suiker, de stevia, de rozijnen en de appels tot een glad beslag. Gietย het beslag in de ingevette springvorm. Bak de cake in zo’nย 40 minuten goudbruin en gaar.

Voor een kindvriendelijke versie van deze cake laat je de rum achterwege ;).

Welke taart vind jij het lekkerst?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *