Wat trakteer je in vredesnaam op je werk 4 dagen na de maand die in het teken staat van eten, vreten en schransen? Nou een super gezond en feestelijk fruitstokje. 100% glutenvrij, super smaakvol en geheid een succes.
Dilemma! Het was 4 januari, ik mocht na twee weken kerstvakantie weer aan de slag. Bij mij op het werk is het gebruikelijk dat je trakteert alsΒ je jarig bent geweest. Afgelopen 31 december werd ik 26 jaar. Voor de meesten is dit een dag vol oliebollen, appelflappen en een hoop drank. Oud en nieuw komt vlak na kerst, lees: VREETfestijn. Dus wat moest ik in hemelsnaam trakteren? Ik zou even naar de Hema kunnen sjezen en mijn collega’s voorzien van een stuk gebak, maar wie zit daar 4 januari op te wachten? Het gros is van mening dat de kerstkilootjes er nodig weer af moeten, waaronder ik…
Dus bedacht ik een gezond en uiteraard glutenvrij, maar feestelijk alternatief. Heel erg makkelijk, niet duur en oh wat was het een succes! Geen één collega sloeg af en zelfs toen we naar huis gingen, kreeg ik nog complimentjes. ‘Je traktatie was echt heel lekker Harmke’ en ‘Goh wat een goed idee’. Missie geslaagd, iedereen blij. Ik weet wat ik voortaan trakteer op mijn werk na mijn verjaardag.
Voor mijn fruitstokje, koos ik fruitsoorten die ik lekker vind. Ik houd niet zo van appel, banaan en druif, die gebruik ik dus ook niet. Eigenlijk kun je naar hartenlust variΓ«ren met fruit op een stokje. Een aardbei leek me ook lekker en qua kleur mooi staan, maar die vond ik te duur (β¬3,99!!). Ik vond nog een bakje mangostukjes in mijn vriezer, die kon ik hiervoor mooi gebruiken. Ook had ik de vrijdag voor mijn traktatiedag een bak met zes stuks kaki fruit gekocht. Ik fietste even naar de supermarkt en haalde daar galia meloen, blauwe bessen en kiwi. Daar had ik nou net zin in.