Recept

Glutenvrije soesjes

Soesjes zijn de ideale basis voor heel veel lekkere hapjes. Afgelopen kerst maakte ik perfecte glutenvrije soesjes. In dit artikel deel ik mijn recept.

 

Bovenstaande foto maakte ik van mijn bevroren soesjes die ikΒ sinds kerstΒ bij mij in de diepvries heb liggen. Soesjes zijn namelijk perfect om in te vriezen.

 

In mijn verslag Kerst 2014 liet ik deze foto zien. Mijn super goed gelukte soesjes. De bedoeling was dat ieder drie soesjes at, maar ze waren zo lekker dat ik er geloof ik wel acht heb gegeten. Op jullie verzoek deel ik het recept dat ik gebruikte voor deze soesjes.

HET RECEPT

Glutenvrije soesjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

IngrediΓ«nten

  • 75 gram roomboter
  • 75 gram Mix C SchΓ€r (ander glutenvrij bloem kan denk ik ook wel, maar deze lukt sowieso)
  • 3 eieren
  • 150 ml water

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng de boter met hetΒ water aan de kook.
  3. Roer tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en voeg het meel in een keer toe.
  4. Roer met een houten lepel tot het deeg loslaat van de pan. Zet de pan terug op laag vuur en roer tot het deeg begint te glanzen.
  5. Neem de pan van het vuur en laat zo’n 3 Γ  4 minuten afkoelen. Roer de eieren één voor één door het deeg. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  6. Pak eenΒ spuitzak met gladde mond. Β Spuit hiermee zo’n 30 toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de soesjes in de voorverwarmde oven in zo’n 12 Γ  13Β minuten goudbruin en gaar. Open nooit tussendoor de ovendeur!
  8. Laat de soesjes zo’n 5 minuten afkoelen in de uitgeschakelde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een bakrooster.

Zoete vulling
Met kerst belegde ik de soesjes met mascarpone, lemon curd en een stukje mango. Daaroverheen strooide ik poedersuiker. In één woord: goddelijk!

De soesjes die nu nog bij mij in de diepvries liggen, wil ik hartig vullen. Want zoals ik als schreef: soesjes zijn de ideale basis voor lekkere hapjes.

Hoe vul jij je soesjes het liefst?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *