Recept

Meringue cake met aardbeien

Dit recept is gemaakt door Lisaโ€™s Choice. Meer recepten van dit merk bekijk jeย hier.

HET RECEPT

Meringue cake met aardbeien

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

INGREDIร‹NTEN

CAKE

  • 80 gram plantaardige- of roomboter op kamertemperatuur
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 4 grote eidooiers
  • 75 gramย rijstmeel van Lisaโ€™s Choice
  • 30 gram maรฏzena
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract of rasp van een halve citroen
  • snuf zout
  • 50 ml (plantaardige) melk

MERINGUE SCHUIM

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram geschaafde amandelen

GEMARINEERDE AARDBEIEN

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel crema di balsamico (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • (optioneel) poedersuiker naar smaak of ter decoratie)

OVERIGE BENODIGDHEDEN:

  • Springvorm of ronde bakvorm met losse bodem van 20 cm

BEREIDINGSWIJZE

CAKE

  1. Zet de oven op 160 graden en vet de bakvorm in. Je kan de bodem ook bekleden met een rond bakpapiertje.
  2. Doe de droge ingrediรซnten (Lisaโ€™s Choice rijstmeel, bakpoeder, maรฏzena en zout) in een kom, meng met een garde door elkaar en zet apart.
  3. Doe de boter en suiker in een kom en mix luchtig en licht van kleur.
  4. Voeg nu vanille toe (of de rasp van de citroen) en daarna een voor een de eidooiers .
  5. Voeg nu meel mengsel toe en mix totdat het opgenomen is. Voeg als laatste de melk toe en mix tot een mooi homogeen beslag.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en zet apart.

MERINGUE

  1. Doe de eieren in een schone vetvrije kom. Mix totdat het meer wordt in volume en begint te schuimen. Voeg nu lepel voor lepel suiker toe. Mix op hoge snelheid totdat je geen suikerkorreltjes meer voelt als je het suiker tussen je vingers voelt en je glanzend en stevig schuim hebt.
  2. Verdeel dit schuim over het cakebeslag. Je kan met een spatel mooie vormen maken in het schuim.
  3. verdeel de geschaafde amandelen over het schuim.
  4. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake gedurende ca 30-35 minuten. De cake is klaar als de prikker er schoon uitkomt. Laat de cake eerst in de vorm een beetje afkoelen. Verwijder de rand en laat verder afkoelen. De meringue zal inzakken en een beetje scheuren.

GEMARINEERDE AARDBEIEN

  1. Snij de aardbeien terwijl de cake in de oven staat in grote stukken. Laat een paar kleine aardbeien heel. Doe de aardbeien in een kom en doe er een eetlepel crema di balsamico bij en eventueel wat poedersuiker naar smaak. Laat de aardbeien zeker een uur afgedekt staan.
  2. Zeef eventueel wat poedersuiker over de Meringuecake als deze helemaal is afgekoeld. Schep daarna de aardbeien er boven op. De cake is het lekkerst op de dag zelf, maar kan ook nog de volgende dag gegeten worden.

Tip: schep ook wat gesneden aardbeien door het cakebeslag, daar wordt de cake extra smeuรฏg en fris van.

Dit recept is gemaakt door Lisaโ€™s Choice. Meer recepten van dit merk bekijk jeย hier. Lisaโ€™s Choice producten bestel je onder andereย hier.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *