Recept

Glutenvrij mini-pizzabroodjes

Al jaren maak ik dit broodje vrij regelmatig. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, maar zet toch snel een lekker mini-gerechtje op tafel. Klik verder om te lezen hoe je dit lekkere pizzabroodje maakt.

 

Vroeger had mijn moeder altijd Pizza Quick van Remia in huis, daar maakte ze heerlijke pizzabroodjes mee voor mij. Tegenwoordig is de naam veranderd naar Tosti Quick, wat ik niet helemaal begrijp want je kan er juist zo goed een mini-pizzaatje mee maken. Tenminste dat doe ik graag. Gelukkig zijn de ingrediënten in al die jaren altijd glutenvrij gebleven. (Tosti Quick vind je in de supermarkt bij het broodbeleg. )

HET RECEPT

Glutenvrij mini-pizzabroodjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd de ciabatta doormidden met een broodmes, besmeer beide kanten met Tosti Quick.
  2. Verdeel  hierover het gesnipperde uitje en daarna de raspkaas.
  3. Bak de broodjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
    Tip 1: Eventueel leg je bovenop het gesnipperde uitje een plakje salami of ham en bestrooi dan met kaas.
    Tip 2: Geen zin in vlees, maar wil je toch meer beleg? Leg dan wat champignons of stukjes paprika bovenop het gesnipperde uitje en bestrooi dan met kaas.

Ik vind dit heerlijke broodjes voor bij een kom soep, maar ook als lunch. Ze zijn ideaal te maken als hapje, dan snijd je het broodje gewoon even in vieren en kan iedereen er gezellig van mee eten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *