Wij krijgen vaak de vraag of we een goed recept voor glutenvrij brood uit de broodbakmachine weten. We gingen voor je aan de slag en kwamen uit op dit basisrecept. We laten je stap voor stap weten hoe ook jij voortaan je eigen glutenvrije brood uit een broodbakmachine kan eten. Elke dag vers brood klinkt goed nietwaar?
Hoe weet je of het brood goed is gelukt?
Het brood is goed gelukt als het niet meer nat is en hol klinkt. Meestal staat de bovenkant een beetje bollig. Na het afkoelen en bij het aansnijden ziet de binnenkant er mooi droog en luchtig uit. Als het brood toch is ingedeukt kun je de volgende keer minder water toevoegen. Per machine zijn er namelijk wel wat verschillen m.b.t. de hoeveelheid vocht die het glutenvrije brood nodig heeft.
Varieer met je ingrediënten
Durf je recept ook aan te passen en gebruik steeds andere smaakmakers. Mix en match met verschillende glutenvrije broodmixen en voeg eens lekker veel zaden of rozijnen aan je deeg toe. Lijnzaad is ook een hele gezonde aanvulling op een glutenvrij dieet. Kies voor een vezelrijk brood zoals deze mix van Finax. Wij maken zelf meestal een bruin brood met zonnebloempitten en sesam. Heerlijk toch!