Recept

Glutenvrij brood uit de broodbakmachine

Wij krijgen vaak de vraag of we een goed recept voor glutenvrij brood uit de broodbakmachine weten. We gingen voor je aan de slag en kwamen uit op dit basisrecept. We laten je stap voor stap weten hoe ook jij voortaan je eigen glutenvrije brood uit een broodbakmachine kan eten. Elke dag vers brood klinkt goed nietwaar?

 

Hoe weet je of het brood goed is gelukt?

Het brood is goed gelukt als het niet meer nat is en hol klinkt. Meestal staat de bovenkant een beetje bollig. Na het afkoelen en bij het aansnijden ziet de binnenkant er mooi droog en luchtig uit. Als het brood toch is ingedeukt kun je de volgende keer minder water toevoegen. Per machine zijn er namelijk wel wat verschillen m.b.t. de hoeveelheid vocht die het glutenvrije brood nodig heeft.

 

Varieer met je ingrediënten

Durf je recept ook aan te passen en gebruik steeds andere smaakmakers. Mix en match met verschillende glutenvrije broodmixen en voeg eens lekker veel zaden of rozijnen aan je deeg toe. Lijnzaad is ook een hele gezonde aanvulling op een glutenvrij dieet. Kies voor een vezelrijk brood zoals deze mix van Finax. Wij maken zelf meestal een bruin brood met zonnebloempitten en sesam. Heerlijk toch!

HET RECEPT

Glutenvrij brood uit de broodbakmachine

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 25 gram gesmolten boter of plantaardige olie
  • 1 tl zout of bakkerszout
  • 1 el honing of andere zoete smaakmaker
  • 350 ml lauw water
  • 400 gram glutenvrije broodmix
  • 1 zakje gedroogde gist *ongeveer 5 gram

Bereidingswijze

  1. Plaats alle ingrediënten zorgvuldig in het bakblik van je broodbakmachine. Begin met alle droge ingrediënten en voeg dan pas de natte toe. Dit is belangrijk!
  2. Start het glutenvrije of korte programma en kijk na ongeveer 2 minuutjes of je het deeg even moet helpen door met een spatel ook de zijkanten aan de bol toe te voegen. Zo krijg je een mooi brood, het oog wil immers ook wat.
  3. Laat de machine zijn werk doen!
  4. Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.

Op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije broodrecepten? Kijk dan eens hier.

 

Wat is een geschikte broodbakmachine voor glutenvrij brood? Lees deze blog en bekijk wat van onze favorieten. Het merk Panasonic wordt veel gewaardeerd onder de glutenvrije community. Deze broodbakmachine heeft bijvoorbeeld vier glutenvrije opties!

 


 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *