Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola. Wij houden van deze smakencombi! Een recept dat zich ook goed leent voor als er visite komt eten. Hiermee zit je dan echt wel goed. Daphnie van @daphnies.bakery stuurde dit recept naar Miss Glutenvrij. Bedankt, Daphnie!
Risottorijst
Het is belangrijk als je risotto wilt maken, dat je kiest voor de juiste rijstkorrel, namelijk risottorijst. De korrels van risottorijst zijn rondvormig en nemen heel veel vocht op tijdens het koken. Omdat ze ook wat zetmeel loslaten, krijgt de risotto de smeuïge structuur die zo kenmerkend is. Risottorijst is van nature glutenvrij. Je kan bijvoorbeeld van Lassie risottorijst vinden in de meeste supermarkten. Je bakt de rijst een paar minuten in een pan en vervolgens kook je het verder in bouillon. Deze risotto met kastanjechampignons is lekker vullend als maaltijd an sich, maar voor de liefhebber kan er ook nog een stukje biefstuk bij.