Recept

Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola

Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola. Wij houden van deze smakencombi! Een recept dat zich ook goed leent voor als er visite komt eten. Hiermee zit je dan echt wel goed. Daphnie van @daphnies.bakery stuurde dit recept naar Miss Glutenvrij. Bedankt, Daphnie!

 

Risottorijst

Het is belangrijk als je risotto wilt maken, dat je kiest voor de juiste rijstkorrel, namelijk risottorijst. De korrels van risottorijst zijn rondvormig en nemen heel veel vocht op tijdens het koken. Omdat ze ook wat zetmeel loslaten, krijgt de risotto de smeuïge structuur die zo kenmerkend is. Risottorijst is van nature glutenvrij. Je kan bijvoorbeeld van Lassie risottorijst vinden in de meeste supermarkten. Je bakt de rijst een paar minuten in een pan en vervolgens kook je het verder in bouillon. Deze risotto met kastanjechampignons is lekker vullend als maaltijd an sich, maar voor de liefhebber kan er ook nog een stukje biefstuk bij.

HET RECEPT

Risotto met kastanjechampignons

Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 300 gram risotto rijst
  • 100ml droge witte wijn
  • 1 liter (kippen)bouillon of groentebouillon
  • 300 gram verse spinazie
  • 150 gram gorgonzola
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Bereiding 

Snijd de ui in blokjes. Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de ui toe en fruit deze voor 3 minuten.

Doe de risotto rijst erbij en bak 3 minuten mee tot de rijst korrels glazig worden.

Blus af met de wijn en roer tot het volledig is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot dit is opgenomen door de rijst.

Voeg dan weer een scheut en ga zo door tot alle bouillon er door zit en is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. 

Ondertussen kan je in een kleine koekenpan de kastanjechampignons roerbakken. Bak ze een paar minuten, en voeg ze samen met de de spinazie toe aan de rijst en roer tot de spinazie geslonken is. Snijd de gorgonzola in blokjes en voeg deze toe en roer tot het is gesmolten door de rijst.  

Rooster een handjevol pijnboompitten en strooi deze samen met Parmezaanse kaas over de risotto!  

Lekker te combineren met een stukje biefstuk als je er graag vlees bij wilt.

Hoe maak jij graag lekkere risotto? Laat het weten in een reactie.

Dit recept is ingestuurd door Daphnie. Zou je het ook leuk vinden om een recept te delen met Miss Glutenvrij? Leuk! Stuur dan een mail naar redactie@missglutenvrij.nl.

Ben je op zoek naar meer vegetarische en glutenvrije recepten? Klik dan de filter aan in je zoekopdracht op onze website. Veel kookplezier

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *