Het is bijna Halloween en dan moet je vooral griezelig eten. Maak voor jouw griezelgezelschap met Digestive koekjes van Gullon deze gluten- en lactosevrije kokos cheesecake: De Spinnentaart!
Glutenvrije en lactosevrije cheesecake
Een gluten- en lactosevrije cheesecake?! Ik ging de uitdaging aan. Met voornamelijk producten gemaakt van kokos, creëerde ik een zeer smaakvolle glutenvrije cheesecake zonder lactose. Omdat het bijna Halloween is, maakte ik op de taart een spinnenweb. Een spinnentaart dus! Mijn gluten- en lactosevrije bezoek was erg enthousiast, maar ook voor niet-coeliaken smaakte de cheesecake erg goed. Ik ben dan ook erg tevreden over het resultaat. De taart is wel enorm machtig, een klein stukje is dus genoeg.
Glutenvrij bij de toko!
Vrijwel alle ingrediënten voor deze cheesecake kocht ik bij de toko, behalve de Digestive koekjes van Gullon en citroensap. Agave siroop had ik al in huis. Gluten- en lactosevrije decoratiestiften waren nog een uitdaging! Gelukkig vond ik deze bij De Leukste Taarten Shop in Veenendaal. De nep spinnen komen van Action, deze zijn niet eetbaar en moet je dus niet vergeten er af te halen als je de taart gaat eten. I’m just saying ;).