Recept

Taco’s met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Nederlanders kunnen over het algemeen geen genoeg krijgen van lekkere pannenkoeken. Denk maar aan de klassieker; een pannenkoek met kaas en spek! Zo’n hartige pannenkoek wordt dan weer niet zo gewaardeerd in Amerika, waar vooral dikke pannenkoeken met zoetigheid een groot succes zijn! Gelukkig is er ook nog de Mexicaanse pannenkoek! Een heerlijke basis voor diverse gerechten. Mexico telt er een hand vol: burrito, enchilada, fajita, wrap en tortilla! 

 

Old el Paso heeft voor Miss Glutenvrij een heerlijk recept gemaakt met als basis de glutenvrije tortilla en als topping geroosterde bloemkool met kikkererwten. Eet smakelijk!

HET RECEPT

Taco’s met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Geroosterde Bloemkool

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout

Knapperige kikkererwten

  • 400gr kikkererwten, uitgelekt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Paprikapoeder

Korianderpesto

  • 30gr verse koriender, grof gehakt
  • 25gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • ¼ theelepel zout
  • 1 kleine groene chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 pakje Old El Paso Glutenvrije Tortilla’s
  • Schijfjes limoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom met de olie en het zout en meng goed. Giet op een grote bakplaat.
  2. Meng de ingrediënten voor de kikkererwten in een kom en verdeel op de bakplaat. Zet de bakplaat gedurende 25-30 minuten in de oven.
  3. Doe ondertussen alle pesto-ingrediënten (behalve de olie) in een blender en mix goed. Terwijl alles wordt gemixt, voeg je geleidelijk de olijfolie toe.
  4. Verwarm de tortilla’s zoals aangegeven op de verpakking. Wrijf een beetje pesto op de tortilla en leg er wat bloemkool en kikkererwten op. Vouw de tortilla’s zoals op de foto weergegeven en serveer met een schijfje limoen.

En… ‘Klaar is Kees!’ Laat jij jouw eindresultaat van dit recept voor taco’s met geroosterde bloemkool en kikkererwten zien? Tag ons op social media: @missglutenvrij!

 

Dit recept is van Old El Paso. Meer recepten van Old el Paso uitproberen? Bekijk ze hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *