Recept

Tiramisu met amaretto glutenvrij

Tiramisu behoort wat mij betreft wel tot de top van de toetjes. Ik maakte en heerlijke glutenvrije variant met amaretto. Een perfect dessert voor de feestdagen en helemaal niet moeilijk te maken.

 

Glutenvrije tiramisu

Een glutenvrij tiramisuย heb je zo gemaakt, het wachten vergt alleen wat geduld. Met de lange vingers van Lieke is vrij kan je met de hele familie genieten van hetzelfde heerlijke dessert. Ik maakte een 18+ versie met amaretto, want ja dat scheutje drank vind ik toch wel heel erg lekker erdoor. Wil je de kids ook mee laten eten danย laat je de drank weg of kies je voor amandel extract. Of je maakt twee varianten: รฉรฉn met amaretto en รฉรฉn zonder.

 

Tips voor glutenvrije tiramisu

 

HET RECEPT

glutenvrije tiramisu

Tiramisu met amaretto glutenvrij

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Voor 3 ร  4 personen

Extra nodig

  • Schaal 15 x 15 cm
  • Mixer
  • Zeef

Werkwijze glutenvrije tiramisu

Zet een kopje sterke espresso, dit kan uit de espressomachine maar ook met een zakje. Doe bij de afgekoelde espresso een eetlepel amaretto. Leg op de bodem van de schaal 5 lange vingers en giet iets meer dan de helft van de espresso over de lange vingers. Klopt met een mixer de slagroom stijf met de poedersuiker en een eetlepel amaretto, doe hierbij de mascarpone en klop nog even. Giet de helft van het mengsel in de schaal over de lange vingers. Giet de overige espresso in een ander schaaltje en doop daar met รฉรฉn kant de lange vingers in. Leg de lange vingers met de koffiekant op het slagroom/mascarpone mengsel. Giet het overige mengsel over de lange vingers. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur, het liefst een hele nacht (langer kan ook).ย Voor je gaat serveren bestrooi je met behulp van een zeef de tiramisu met de cacao.

Tip: Nuttig je tiramisu onder het genot van een kopje espresso en daarbij een glaasje amaretto, dan smaakt je dessert op z’n best.

Dit is een gesponsord artikel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *