Recept

Tosti mozzarella pesto

Een tijdje terug was ik met een vriendin in het centrum van Veenendaal en zij bestelde bij Bakker Bart een tosti mozzarella-pesto. Dat zag er super lekker uit en omdat Bakker Bart deze tosti helaas niet glutenvrij in zijn assortiment heeft, maakte ik ‘m zelf. Kijk mee hoe ik dat doe.

 

Ik ben dol op tomaat, mozzarella en pesto. Ik gebruik deze ingrediΓ«nten graag in mijn gerechten en met z’n drieΓ«n op een tosti vind ik het een supercombi.

HET RECEPT

Tosti mozzarella pesto

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

IngrediΓ«nten

  • Vier glutenvrije boterhammen (ik gebruikte mijn broodjes van Semper, maar Pan Carre van SchΓ€r is ook geschikt)
  • Halve bol mozzarella in vier plakjes
  • Een handjevol cherry/snoeptomaatjes in plakjes of een halve tomaat in plakken
  • Groene pesto (Grand’ Italia is erg lekker en glutenvrij)

Werkwijze

  1. Besmeer twee broodjes met een laag pesto. Wees niet te zuinig, want de pesto smaakt juist heel lekker op deze tosti. Bedek de pesto met de tomaatjes.
  2. Leg de mozzarella op de tomaatjes en leg daarop sneetjes brood die je nog over hebt. Even in het tosti apparaat en smullen maar.
  3. Ik heb de tosti ook met gewone tomaat gegeten, maar dan verbrand je snel je mond omdat je ineens een hete plak tomaat in je mond hebt. De kleine tomaatjes vond ik juist makkelijker eten.
  4. Eet smakelijk!

Heb jij een lekker recept? Deel het met Miss Glutenvrij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *