Recept

Vegan Zwarte bonenburger

Wist je dat je van peulvruchten heerlijke burgers kunt maken? En super simpel! In dit recept gebruiken we zwarte bonen. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezels.

Hanna

Dit recept is geschreven door Hanna van Houdt. Zij heeft een blog geschreven over plantaardig eten met een glutenvrij dieet, vol met praktische tips! Hanna is diรซtist, bewegingswetenschapper en leefstijlcoach. Ook geeft zij spinning, bootcamp en boksles op een sportclub. Hanna heeft zelf coeliakie en eet voor zeker 98% plantaardig. Ze is werkzaam in de regio van Breda bij diรซtistenpraktijk de Voedietist.

Wannafood.nl

Samen met haar vriend Willem (hij is kok) heeft Hanna een website ontwikkeld over plantaardige voeding: โ€˜Wanna Foodโ€™. Neem gerust eens een kijkje op de website. Alle recepten zijn ook glutenvrij. Zie www.wannafood.nl of volg ons op Instagram: @wannafood.nl. Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@wannafood.nl

Vleesvervangers kiezen

Deze glutenvrije zwarte bonenburger is een prachtige vleesvervanger dus en goed te betalen ook! Kant-en-klare burgers zijn meestal niet zo heel gezond. Wij maken ze daarom graag zelf en meestal meteen voor 2 dagen. Je kunt ze prima in de koelkast bewaren of evt. invriezen. De ene dag lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven en de tweede dag bijvoorbeeld als lunch. Maar je kunt ze ook gewoon eten als agv’tje natuurlijk.

HET RECEPT

Vegan Zwarte bonenburger

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten (2 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik/zak zwarte bonen (200 gram)
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 2 (flinke) eetlepels hennepzaad
  • een snufje peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 4 (glutenvrije) broodjes
  • 1 avocado
  • 50 gram rucola
  • 4 el vegan mayonaise
  • 1 el balsamicoazijn
  • 10 (semi) zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd 1 paprika in stukjes en rooster deze 10 minuten in de oven. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook en 2e paprika fijn.
  3. Meng de zwarte bonen, havermout, hennepzaad, paprika, ui, knoflook, peper en zout in een grote kom met een staafmixer tot een glad mengsel.
  4. Maak hier 4 ballen van en druk ze plat.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en knapperig. Zet dan het vuur laag en verwarm de burgers nog ca. 10 minuten, keer halverwege.
  6. Maak ondertussen de saus door de mayonaise te mengen met de azijn en zongedroogde tomaten.
  7. Snijd de avocado in plakjes.
  8. Beleg de broodjes met een burger, geroosterde paprika, rucola, avocado en mayo.
  9. Geniet van de zwarte bonenburger!

Heb jij zelf ook een heerlijk glutenvrij (plantaardig) recept? Mail ‘m naar ons! redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *