Recept

Verse Pizza Margherita Glutenvrij

In dit artikel geef ik jullie het recept voor een heerlijke ambachtelijk verse pizza. Ik maakte met glutenvrij bloem mijn eigen pizzabodem en belegde hem tot een pizza Margherita. 

 

Als ik een pizza maak, doe ik dat vaak op een bodem van Schär of Semper, of ik stop een kant-en-klare glutenvrije pizza in de oven, lekker makkelijk. Nu had ik zin een ambachtelijke verse pizza te maken. Ik ging met meel in de weer en maakte een verse glutenvrije pizza Margherita. Het recept is niet moeilijk, het kost alleen wat meer tijd, maar dan heb je ook wat. Dit is mijn recept.

 

pizza margherita glutenvrij bodem

pizza margherita glutenvrij laten rijzen

glutenvrije pizza margherita belegd

pizza margherita glutenvrij uit de oven

HET RECEPT

verse pizza margherita glutenvrij

Verse Pizza Margherita Glutenvrij

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor 1 pizzabodem

  • 250 gram Brot-Mix – Mix B + wat extra
  • 8 gram gedroogde gist
  • 180 ml lauwwarm water
  • 3 eetlepels olijfolie + wat extra
  • 20 gram crème fraîche
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (met zeezout)

Ingrediënten voor de Margherita topping

  • 2 eetlepels olijfolie
  • Half klein uitje fijn gesnipperd
  • Kwart teentje geperste knoflook
  • 1 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree (70 gram)
  • 125 gram mozzarella
  • 2 handjes verse basilicum

Werkwijze pizza

Verwarm de oven voor op rijsstand (40 graden). Meng het meel met de gist. Maak een kuiltje in het meel en voeg alle overige ingrediënten toe. Mix het deeg zo’n 3 minuten in een mixer met de deeghaken. Het deeg is een beetje plakkerig. Leg bakpapier op een bakplaat, strooi hierop wat bloem. Stort in één keer het deeg op de bakplaat. Maak je handen vettig met wat olijfolie. Verdeel met je handen het deeg over de bakplaat en maak een ronde pizza. Zorg dat het deeg gelijkmatig is verdeeld, de buitenste randen maak je wat dikker. Dek de pizza af met wat huishoudfolie, en laat 20 minuten rijzen.

Bak het uitje en de knoflook in de olie. Doe hierbij de tomatenpuree. Snij de mozzarella in plakjes en pluk vast de basilicum.

Haal de bodem uit de oven en zet de oven naar 200 graden. Haal de folie van de bodem en prik met een vork kleine gaatjes in  het deeg. Verdeel het tomatenpureeprutje over de bodem. Leg hierop de mozzarella en anderhalf handje basilicum. Zet de pizza 20 minuten in de oven die nog aan het verwarmen is naar 200 graden zet onderin de oven ook een bakje heet water. Haal de pizza uit de oven en beleg met de overige blaadjes basilicum.

 

 

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren je eigen glutenvrije pizza te maken, want och wat was ie lekker. Ik heb nog nooit een Big American pizza gegeten, maar volgens mij lijkt ie daar op. Met een lekker dikke krokante bodem. Ik heb genoten en ga snel weer mijn eigen pizza maken.

Tip: Doe op het tomatenpureeprutje het beleg waar jij zin in hebt.

 

Dit recept is geschreven door Harmke (oprichtster Miss Glutenvrij)

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *