Recept

Zelf verse glutenvrije pasta maken!

Zelf verse glutenvrije pasta maken? Dat gaan we je vandaag vertellen. En weet je wat? Het is helemaal niet moeilijk. Laat je niet afschrikken maar doe het gewoon een keer 🙂 Je hebt geen pastamachine nodig. Tenminste, het is wel handig maar het HOEFT echt niet. Wedden dat je het dan vaker wilt doen? 

 

Verse pasta is altijd lekkerder. Zo is het gewoon. Heerlijk ‘al dente’ gekookt en je kunt zelf kiezen voor welke vorm je gaat. Of het nu lasagne, ravioli of gewoon spaghetti is, met dit recept kan je helemaal zelf glutenvrije pasta maken!

 

Glutenvrije pasta kopen

Oke, misschien houdt je gewoon heel erg van goede pasta. Niet van die plakkerige glutenvrije troep. Dan is de beste optie natuurlijk om het zelf te maken, want lekkerder dan dat zal het nooit worden. Maar mocht je hoofd hier nu even niet naar staan, weet dan dat er ook hele lekkere glutenvrije pasta te koop is! Massimo Zero is echt Italiaans en levert niks in op kwaliteit. Aanrader!

 

HET RECEPT

glutenvrije pasta maken!

Zelf verse glutenvrije pasta maken!

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Wat heb je nodig

*Voor 2 personen

Een pastamachine is handig, maar niet noodzakelijk. Met een deegroller, wat bakpapier en een liniaal kom je ook tot een mooi resultaat.

  • 100 gram wit meel (bijv. Schär broodmix)
  • 1 ei + 1 eidooier
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie (of andere olie)

Aanwijzingen

  1. Pak een grote kom en zeef het meel eerst even.
  2. maak een kuiltje en voeg het ei, de dooier, zout en de olie toe. Werk de bloem van buiten met een vork naar binnen tot alles is opgenomen.
  3. Kneed het deeg verder met de handen en gebruik gerust wat extra bloem als het te plakkerig blijft.
  4. Als je een mooie bol deeg hebt mag het even (afgedekt met plastic) rusten in de koelkast.
  5. Zet de pastamachine alvast klaar en bestuif met een beetje bloem. Begin altijd met de dikste stand tot het deeg soepel genoeg is en ga dan pas dunner.
  6. Zonder pastamachine rol je het deeg met een deegroller dun tussen 2 vellen bakpapier. Gebruik telkens genoeg bloem om er voor te zorgen dat het deeg niet vastplakt. Ik gebruik hiervoor een kwastje.
  7. Op youtube staan heel veel filmpjes over het maken van bijvoorbeeld ravioli maar ik gebruik dit recept zelf vaak voor spaghetti of lasagne.
  8. Als je de pasta vanavond al gaat koken – wat natuurlijk wel het lekkerste is – dek het dan af met plastic en bewaar in de koeling.
  9. Je kunt de pasta ook laten drogen en zo houdbaar maken. Maar dan kun je wat mij betreft net zo goed weer pasta kopen. Verse pasta is écht het lekkerste als je het ook meteen kookt. Mijn spaghetti hoeft maar 3 minuutjes te koken. Heerlijk!

Maak kennis met het brede aanbod in glutenvrije pasta! Het is er letterlijk in alle soorten en maten. Vind je de glutenvrije pasta die je tot nu toe hebt gegeten niet zo lekker? Neem er geen genoegen mee en zoek lekker door naar een pasta die wél aan jouw voorwaarden en smaakeisen voldoet. Massimo Zero, zoals boven al even genoemd en Piaceri Mediterranei zijn echte A-merken met kwaliteitpasta.

2 gedachten over “Zelf verse glutenvrije pasta maken!”

  1. Wat een goed recept zeg! Zojuist gemaakt zonder pastamachine, eenvoudig,snel en super lekker!
    Nu willen we nooit meer pasta uit de winkel :).
    Bedankt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *