Recept

Zelf verse glutenvrije pasta maken!

Zelf verse glutenvrije pasta maken? Dat gaan we je vandaag vertellen. En weet je wat? Het is helemaal niet moeilijk. Laat je niet afschrikken maar doe het gewoon een keer 🙂 Je hebt geen pastamachine nodig. Tenminste, het is wel handig maar het HOEFT echt niet. Wedden dat je het dan vaker wilt doen? 

Verse pasta is altijd lekkerder. Zo is het gewoon. Heerlijk ‘al dente’ gekookt en je kunt zelf kiezen voor welke vorm je gaat. Of het nu lasagne, ravioli of gewoon spaghetti is, met dit recept kan je helemaal zelf glutenvrije pasta maken!

HET RECEPT

glutenvrije pasta maken!

Zelf verse glutenvrije pasta maken!

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Wat heb je nodig

*Voor 2 personen

Een pastamachine is handig, maar niet noodzakelijk. Met een deegroller, wat bakpapier en een liniaal kom je ook tot een mooi resultaat.

 • 100 gram wit meel (bijv. Schär broodmix)
 • 1 ei + 1 eidooier
 • snufje zout
 • 1 eetlepel olijfolie (of andere olie)

Aanwijzingen

 1. Pak een grote kom en zeef het meel eerst even.
 2. maak een kuiltje en voeg het ei, de dooier, zout en de olie toe. Werk de bloem van buiten met een vork naar binnen tot alles is opgenomen.
 3. Kneed het deeg verder met de handen en gebruik gerust wat extra bloem als het te plakkerig blijft.
 4. Als je een mooie bol deeg hebt mag het even (afgedekt met plastic) rusten in de koelkast.
 5. Zet de pastamachine alvast klaar en bestuif met een beetje bloem. Begin altijd met de dikste stand tot het deeg soepel genoeg is en ga dan pas dunner.
 6. Zonder pastamachine rol je het deeg met een deegroller dun tussen 2 vellen bakpapier. Gebruik telkens genoeg bloem om er voor te zorgen dat het deeg niet vastplakt. Ik gebruik hiervoor een kwastje.
 7. Op youtube staan heel veel filmpjes over het maken van bijvoorbeeld ravioli maar ik gebruik dit recept zelf vaak voor spaghetti of lasagne.
 8. Als je de pasta vanavond al gaat koken – wat natuurlijk wel het lekkerste is – dek het dan af met plastic en bewaar in de koeling.
 9. Je kunt de pasta ook laten drogen en zo houdbaar maken. Maar dan kun je wat mij betreft net zo goed weer pasta kopen. Verse pasta is écht het lekkerste als je het ook meteen kookt. Mijn spaghetti hoeft maar 3 minuutjes te koken. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *