Glutenvrije mayonaise vinden kan best lastig zijn. Ook zijn er aan deze saus veel E-nummers toegevoegd om het product houdbaar te maken. Je eigen ‘gezonde’ mayonaise, maak je in een handomdraai. In dit artikel laat ik zien hoe ik homemade mayo maak. Zelf mayonaise maken doe je zo ๐
Zelf mayonaise maken!
Mayonaise is breed inzetbaar! Lekker bij de friet, gebakken aardappeltjes, een stukje vlees en door salades. Ik ben er dol op. Maar toen ik de ingrediรซntenlijst van mijn fritessaus van Gouda’s Glorie eens ging bestuderen, zag ik dat er nogal wat E-nummers aan waren toegevoegd. En omdat ik hier echt beter op wil gaan letten, besloot ik mijn eigen glutenvrije mayonaise te maken. En dan zonder rare toevoegingen en smaakversterkers, maar puur zoals deze saus ooit bedoeld was.
Hoe bewaar je je mayo?
Zo zie je, zelf mayonaise maken is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens makkelijk. De mayo is een week houdbaar als je de pot met deksel in de koelkast zet. Wil je minder of meer saus maken, halveer of verdubbel dan de ingrediรซnten. Om je zelfgemaakte aioli te maken doe je door de mayonaise wat knoflook. De saus proeft iets zuurder dan de mayonaise die je in de supermarkt koopt, maar ik vind ‘m heerlijk. Eet smakelijk! Ga jij ook zelf mayonaise maken?