Kardemom en appel gaan perfect samen en dit is het ideale seizoen ervoor! Dus pumpkin-spice, move over! Je kan de combinatie appel-kardemom uitproberen met deze glutenvrije cakejes. De bodem smaakt naar hazelnotenspijs, omdat de basis hazelnotenmeel is. Een heerlijk herfstig cakeje. Bak je mee?
Glutenvrije kardemom-appel cakejes
Deze cakejes ruiken echt heerlijk als ze in de oven staan! De bodem is notig en lekker kruidig, en samen met de bovenlaag van in boter gebakken appelpartjes, vormen ze deze super lekkere glutenvrije cakejes. Ze zijn wel vullend, aan รฉรฉn cakeje heb je waarschijnlijk wel genoeg.
Hazelnotenmeel
Als je hazelnotenmeel koopt, check dan natuurlijk even of deze glutenvrij is. Mocht dit lastig te vinden zijn, dan kan je hazelnotenmeel ook heel makkelijk zelf maken! Mix hazelnoten kort in een blender, die je ongeveer halfvol doet met de noten. Mix niet te lang! Als het vet vrijkomt, krijg je hazelnotenpasta. Ook superlekker, maar niet wat je wilt voor dit recept. Mix dus kort, een seconde of 10. Het hoeft ook niet helemaal glad te zijn. Sommige stukjes zullen wat groter zijn dan andere, maar dit is niet erg.
Eventueel te vervangen door amandelmeel of chufameel
Heb je geen hazelnoten(meel) in huis? Je kan ook glutenvrije amandelmeel gebruiken. Als je niet tegen noten kan, is chufameel een optie. Dit is tijgernotenmeel, maar tijgernoten zijn eigenlijk dus helemaal geen noten!
De oven of airfryer?
De keuze is aan jou! De appel-kardemom cakejes kunnen ook prima in de airfryer gemaakt worden. In het recept staan beide opties. Want als je glutenvrij eet, ben je ook vast net als wij Airfryer-fan. De bakvorm die ik gebruik, past ook in de Airfryer. Super handig! Meer over airfryers en het glutenvrije dieet lees je in deze blog!ย
Siliconen bakvorm
Voor dit recept kan je een siliconen bakvorm gebruiken. Ik vind dit fijn, omdat de cakejes er makkelijk uit loskomen. Je kan natuurlijk ook voor een andere bakvorm kiezen. Deze heb ik zelf gekocht. Hij past ook in de Airfryer, die ik ook veel gebruik. Multifunctioneel ๐ Voor dit recept heb ik de hoeveelheden voor deze vorm aangehouden, dus 7 cakejes.
Appel-kardemom cakejes laten afkoelen
Het is misschien lastig, maar het is het beste om de cakejes even te laten rusten en afkoelen als ze uit de oven komen. Als ze wat kouder zijn, zullen ze ook wat steviger en krokanter worden. Geduld wordt beloond!