Herfst schreeuwt om glutenvrije appeltaart! Appeltaart is zo een klassieker, hoewel iedereen het nรฉt even anders maakt. Maak dit heerlijke recept en je hebt al de voorpret van de heerlijke geur uit je oven. De glutenvrije appeltaart is heerlijk door de laag bakkersroom direct op de bodem. Dit maakt hem smeuรฏg en romig, terwijl de bodem toch knapperig blijft. Lees snel verder!
Oma’s appeltaart glutenvrij maken
Als je aan appeltaart denkt, zie je misschien direct een ronde taart voor je met mooi gevlochten deegstroken. Maar appeltaart bestaat in veel meer soorten en maten! Ooit al eens een glutenvrije appelkruimeltaart gemaakt? Of heeft jouw oma een authentiek recept met de ‘ouderwetse’ smaak? Hoewel je denkt dat appeltaart echt Hollands is, bestaat er ook Deense appeltaart, Duitse appeltaart of Franse appeltaart. Ze zien er allemaal anders uit. En mรฉt of zonder slagroom, het kan allemaal!
Appeltaart glutenvrij
Een echt lekkere glutenvrije appeltaart is niet het makkelijkste baksel. Vaak komt het voor dat de appeltaart eigenlijk te brokkelig of droog blijft. Jammer, want je wilt juist smeuรฏg! Gelukkig kan dit ook, je moet alleen weten welke tools je moet inzetten om een heerlijke glutenvrije appeltaart te maken.
Glutenvrij met bakkersroom
In dit recept is aan de appeltaart een heerlijke laag bakkersroom toegevoegd. Dit maakt de appeltaart lekker romig en zorgt voor een mooie verbinding met de bodem. Zo is deze precies goed en voorkomt dit dat de appeltaart te droog wordt. Heb je al eerder bakkersroom zelf gemaakt? Don’t worry! Volg de stappen gewoon nauwkeurig op en dit lukt jou! Het is niet moeilijk en voor je het weet heb je straks een geurige, warme appeltaart op tafel. Helemaal glutenvrij en lekker romig! De bodem blijft knapperig door een beetje paneelmeel. Meer info hierover vind je in het recept zelf.
Homemade bakkersroom
Okรฉ, mocht je er nou echt geen zin in hebben om zelf de bakkersroom te maken, dan mag je best een zakje custard gebruiken. Check natuurlijk wel even of deze glutenvrij is! Soms worden gluten ingezet als bindmiddel namelijk. Toch willen we je aanmoedigen om eens zelf in de keuken te duiken en de bakkersroom zelf te maken! Veel lekkerder en helemaal homemade. En natuurlijk helemaal glutenvrij.