Recept

Eva’s Kitchen – Recepten voor Beer battered snacks

Dit recept hoort bij het artikel: Eva’s Kitchen: To Beer or not to Beer. Dit artikels stond in Miss Glutenvrij Magazine Vol III 2022. 

 

KOKEN MET BIER

 

Bier is ook een geweldig ingrediënt om mee te koken. Een, wellicht, bekend voorbeeld is koken met bier in pannenkoeken. De bubbels en het gist zorgen ervoor dat het beslag lekker luchtig wordt. Daarnaast zorgt bier in een bierbeslag ervoor dat gefrituurde hapjes extra knapperig worden; een goede toevoeging in je beslag dus.

 

Ook wordt bier gebruikt in marinades, in stoofschotels, in sauzen of bijvoorbeeld bij mosselen.

HET RECEPT

calamari

Eva’s Kitchen – Recepten voor Beer battered snacks

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten beslag:

  • 120ml koud bier
  • 120g Doves Farm Witte Bloem
  • 2 eieren
  • 10g plantaardige olie
  • 15g suiker
  • zout
  • kruiden naar smaak (uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, chilipoeder, paprikapoeder)

 

Waar kun je het voor gebruiken?

  • Kip
  • Calamari
  • Vega Calamari (gebruik dan oesterzwam als vervanger)
  • Uienringen
  • Vis
  • Garnalen
  • Sperziebonen
  • Broccoli/ bloemkool
  • Iets anders naar keuze

 

Bereidingswijze:

  1. Neem een ruime kom en zeef de bloem hierin. Voeg het bier bij de bloem en mix tot een glad geheel.
  2. Splits één* van de eieren en houd het eiwit apart.
  3. Doe nu de olie, zout en kruiden naar smaak, de eidooier en het overige ei bij het beslag en mix het goed door.
  4. Pak een andere kom en zorg dat deze goed vetvrij is. Smeer wat citroensap aan de binnenkant van de kom indien nodig. Klop het eiwit met de suiker stijf.
  5. Spatel het geklopte eiwit door het beslag, zodat er een mooi luchtig geheel ontstaat. (Niet mixen!

 

* Wil je de mix nog luchtiger? Splits dan allebei de eieren en klop de eiwitten luchtig . Zo krijg je een superluchtig beslag waar je enorm lekkere tempura mee kunt maken. Zelf vond ik deze mix te luchtig voor o.a. de calamari.

 

 

Wat is jouw favoriete gefrituurde snack? En wat voor ingrediënten gebruik jij het liefst in je beslag?

1 gedachte over “Eva’s Kitchen – Recepten voor Beer battered snacks”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *