Zoeken
Recept

Het beste recept voor gevulde speculaas zonder gluten

Sinterklaas is weer in het land en dat vraagt natuurlijk om de lekkerste speculaas recepten. Was je toevallig al op zoek naar het recept voor gevulde speculaas zonder gluten? Dit recept is echt het beste! We zijn zelf dol op glutenvrije speculaas en daarom hebben we al heel veel recepten uitgetest. Elk jaar komen we toch weer toch weer terug bij onze favoriet en vandaag delen we het recept ook heel graag met onze lezers.

 

Op zoek naar nog meer lekkere glutenvrije sinterklaasrecepten? Kijk dan ook even hier.

HET RECEPT

Het beste recept voor gevulde speculaas zonder gluten

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrije meel (bijv. mix C van Schär  en wat extra voor tijdens het uitrollen)
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram gewone suiker
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout
  • 150 gram koude roomboter (plantaardige boter flora werkt ook) in kleine blokjes.
  • 2 eieren (of een ei-vervanger) *1 voor in het deeg en 1 voor de spijs en het bestrijken.
  • 200 gram amandelspijs
  • geschaafde amandelen

Bereidingswijze:

  1. Doe alle droge ingrediënten, behalve de spijs en amandel, in een grote kom.
  2. Voeg dan 1 ei en de boter toe en kneed het deeg tot een mooie soepele bol.
    Druk het deeg tot een plak en laat minstens een uur in de koelkast tot rust komen. TIP: Het is nog lekkerder als je het deeg al een dag van te voren maakt.
  3. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  4. Pak je amandelspijs erbij en roer hem goed los met de helft van een losgeklopt ei.
  5. Bestuif je werkvlak met wat bloem en verdeel het gekoelde deeg in 2 stukken. Rol uit tot 2 mooie plakken in de grootte van je bakvorm.
    Ik gebruik een bakvorm van 20 bij 20 cm.
  6. Rol ook de spijs uit tussen 2 vellen bakpapier.
    Leg de spijs in het midden van je deeg en druk het deeg netjes aan.
  7. Bestrijk de bovenkant met het ei dat nog over is en doe er nu ook nog wat amandelschaafsel op.
  8. Bak de speculaas zo’n 40 minuten in het midden van je oven. Laat eerst afkoelen voordat je gaat snijden.

*Maak het deeg een dag van te voren en bewaar het luchtdicht in de koelkast. Dat rolt makkelijk uit en dan zijn de smaken nóg lekkerder.

 


 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *