Zoeken
Recept

Rustiek Glutenvrij Bananenbrood

Een lekkere start van de dag of een gezond tussendoortje. Dit heerlijke glutenvrij bananenbrood kan op vele momenten.

 

Geïnspireerd door Oh My Pie, heeft Daphnie haar eigen versie van dit smaakvolle bananenbrood gemaakt. Ze heeft dit recept ingestuurd naar Miss Glutenvrij, zodat jij ‘m ook kan maken! 

HET RECEPT

Rustiek Glutenvrij Bananenbrood

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Wat heb je nodig?

  • 240 gram glutenvrije havervlokken
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • Halve eetlepel koekkruiden
  • Handje(s) rozijnen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht).
  2. Doe de havervlokken in een kom en voeg hierbij de bakpoeder, het snufje zout en de kruiden toe. Meng dit door elkaar. Doe ondertussen in een andere kom de bananen en prak ze tot een egale massa. Voeg de eieren toe en meng deze door elkaar.
  3. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng dit goed door samen met een spatel. Gooi als laatste de rozijnen erbij. (Ik hou van rozijnen, dus ik doe dit altijd lekker royaal!)
  4. Doe alles in een bakblik naar keuze. Dit kan een kleine taartvorm zijn of een cakeblik. Vet deze eerst even in, of doe er een bakpapiertje in, dan krijg je hem er straks makkelijker uit.
  5. Het bananenbrood mag nu 45 minuten in de oven. Laat hem naderhand eerst goed afkoelen voor je het brood uit de bakblik haalt.

Bewaren

Bananenbrood kan je makkelijk in plakjes bewaren en apart per stuk invriezen. Je kan dan in de ochtend een plakje uit de vriezer halen en in je tas stoppen voor on the go.

 

Daphnie heeft coeliakie en eet vanaf 2012 glutenvrij. Lees hier haar verhaal en hoe ze terugkijkt op de afgelopen 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *