Recept

Glutenvrij Kaasbrood van Claire

Bij de redactie van Miss Glutenvrij staan we altijd open voor leuke glutenvrije recepten! En omdat er op de receptenpagina van Miss Glutenvrij de zoete recepten meer overheersen, vroegen we Claire of zij haar recept voor glutenvrij kaasbrood wilde delen. Want zeg nu zelf; dit klinkt toch geweldig!

 

Claire

“Ik ben Claire, ik ben half Nederlands en Grieks. Als kind groeide ik op in Australië. Door vele allergieën en gezondheidsproblemen, wat achteraf PDS en Gastroparese bleek te zijn, stond ik al gauw samen met mijn moeder in de keuken. Daar begon denk ik mijn passie voor koken en bakken. Die passie is blijven bestaan! Nu experimenteer ik graag in de keuken door verschillende dingen te maken. Ik doe inspiratie op via ander chefs of vrienden. Maar ook door een recept te vinden en te denken dat ik het nog lekkerder kan maken of er een leuke twist aan te geven. Sommige dingen die ik maak zijn niet oorspronkelijk glutenvrij, aangezien de rest van m’n familie gewoon gluten eet, maar het is makkelijk glutenvrij te maken! Je kan me volgen via @claireskouzina

 

Glutenvrij kaasbrood

Dit recept van Claire doet ’t geweldig op een glutenvrije borrelplank. Snijd het ‘brood’ in smalle reepjes, zo komen ze het best tot hun recht. Het ‘brood’ bestaat voornamelijk uit kaas en ei, en er komt geen (glutenvrij) meel in te pas. Ideaal voor de kaas-lovers onder ons. En dat zijn er een hoop! Het brood is het lekkerste als het nog warm is. De substantie is vrij vast, en cheezy. Je kan het eenvoudig aanpassen naar eigen smaak, door het toevoegen van kruiden. Claire gebruikt oregano in haar recept.

 

Welke kaas is lekker voor je glutenvrije kaasbrood?

Claire gebruikt in haar recept mozzarella, Parmezaanse kaas én feta. Deze drie kazen kan je makkelijk kopen bij vrijwel elke supermarkt. Zorg ervoor dat je feta van goede kwaliteit gebruikt. Mozzarella en Parmezaanse kaas kan je al kant-en-klaar geraspt kopen.

 

Andere varianten van kaasbroodjes

Helemaal weg van kaas? Probeer dan ook eens pao de queijo. Deze Braziliaanse kaasbroodjes zijn echt verslavend lekker! Hier vind je het recept. Maar je kan ze ook gewoon kant-en-klaar kopen van het merk Guto’s. Klik hier voor de link. En ook deze kant-en-klare voldoen volledig aan de authentieke smaak die deze broodjes zo geweldig maakt, beloofd!

HET RECEPT

Glutenvrij Kaasbrood van Claire

Glutenvrij Kaasbrood van Claire

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

2 eieren
225gr mozzarella, geraspt
145gr Parmezaanse kaas, geraspt
20gr feta, gekruimeld
1tl knoflook poeder
1tl oregano

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 175C boven en onder warmte.
2. Klop de eieren los in een grote kom.
3. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles samen totdat je een bal kunt vormen.
4. Spreid het uit in een ovenschaal van ongeveer 27cm en bak voor 25 minuten of totdat het goudbruin is.
5. Laat het 10 minuten afkoelen voordat je het gaat snijden in 8-10 reepjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *