PAO DE QUEIJO: PERFECTE GLUTENVRIJE KAASBROODJES
De broodjes zijn heerlijk cheesy. Als je van kaas houdt en glutenvrij moet eten, is dit echt een recept om uit te proberen. Het krijgt een heerlijk luchtige en elastische structuur door de kaas. En de korst is heerlijk krokant. Ook perfect te bereiden met je airfryer.
TAPIOCAMEEL
Tapioca is makkelijk om mee te werken, als je de eigenschappen kent van dit meel. De eerste keer dat je met pure tapioca zal werken, zal je niet snel vergeten! Het is een zetmeel, dus het wordt plakkerig en blijft behoorlijk tussen je vingers zitten!! Ook is het een klusje om het goed schoon te maken als je geknoeid hebt 🙂 Een tijdje terug gaven we je veel informatie over tapiocameel. Je kan tapiocameel kopen bij grotere supermarkten of van Peak’s of een biologische variant van Joannusmolen. Als er op de verpakking staat ’tapiocazetmeel’, kan je deze ook kopen. Dit is namelijk dus hetzelfde. Tip om te werken met tapiocameel: doe een klein beetje olie op je handen als de balletjes van de pao de queijo gaat vormen. Zo blijft het beslag niet aan je handen plakken.
BRAZILIAANS STREETFOOD
In Brazilië kan je deze broodjes overal kopen, bijvoorbeeld langs de weg. Het is een hartige, vullende snack. In Brazilië worden de broodjes gemaakt met belegen Minas kaas. Dat hebben we niet in Nederland, maar ik heb wel gekozen voor belegen kaas in dit recept. Het is lekker als er een uitgesproken, hartige kaassmaak aan de broodjes zit. Natuurlijk kan je het ook met een andere kaassoort proberen, maar met belegen of oud-belegen kaas, zit je sowieso goed!
Als het goed is, zijn de kaasbroodjes heerlijk cheesy vanbinnen. Als je de broodjes eet, terwijl ze nog een beetje warm zijn, is de kaas natuurlijk nog zacht. Door de kaas, krijgt het brood een beetje een structuur alsof er gluten in zouden zitten. Het wordt elastisch. Dat is wat deze Pao de Queijo zo speciaal maakt.
FILMPJE: ZO MAAK JE PAO DE QUEIJO
Hier zie je een filmpje dat laat zien hoe de pao de queijo eruit dienen te zien. Dan zie je ook meteen wat we met cheesy en elastisch bedoelen. Veel kook- en bakplezier!
Tips en bewaren
Als je de balletjes van de pao de queijo gaat vormen, zorg dan dat je wat olie op je handen hebt. Op deze manier blijft het beslag niet zo aan je handen plakken. Dat scheelt een hoop troep 🙂
Het beslag kan je makkelijk invriezen. Maak alvast balletjes en zorg dat ze niet te veel tegen elkaar aan geplakt zitten. Vervolgens vries je ze in. Je hoeft ze alleen nog af te bakken en dan heb je heerlijke homemade pao de queijo!
2 gedachten over “Ultieme glutenvrije kaasbroodjes: Pao de Queijo!”
Zoek een simpel recept voor luchtige wafels met tapioca eieren en kaas
Dit is redelijk makkelijk om te maken! Maar geen wafels natuurlijk…