Zoeken
Recept

Glutenvrije wafels! Met warme kersen en ijs

Glutenvrije wafels! Lekker met ijs, warme kersen of wat dacht je van aardbeien? Vandaag een heerlijk glutenvrij recept voor de lekkerste wafels ooit!

 

Zoet of hartig?

Wafels zijn natuurlijk heerlijk om als zoet dessert of tussendoortje te eten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een keer een hartige variant te maken. Laat de suiker in dit recept weg en voeg wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden toe. Of wat dacht je van stukjes avocado met bacon? Olijven en zongedroogde tomaatjes doen het ook altijd goed. Ook lekker bij een zomerse salade.

Het recept voor glutenvrije wafels

Met dit recept kun je ongeveer 10 wafels bakken. Je hebt wel een wafelijzer of wafelmaker nodig. Laat deze goed heet worden, want anders blijven de wafels aan het ijzer plakken. Voor een stappenplan kun je ook eens hier kijken >>>

 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

HET RECEPT

Glutenvrije Wafels

Glutenvrije wafels! Met warme kersen en ijs

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Benodigdheden

  • Staafmixer of handmixer
  • Beslagkom met schenktuit
  • Wafelijzer of wafelmaker

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije bloem (ik gebruik Schär mix it)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 1 snuf zout
  • 400 ml (plantaardige) melk
  • 2 medium eieren
  • 2 eetlepels zonnebloem of arachide olie

Aanwijzingen

1. Doe alle ingrediënten in de kom en mix tot een luchtig beslag.
2. Zorg dat het wafelijzer goed warm is.
3. Schenk je beslag voorzichtig in het ijzer. Zorg dat het  ijzer net niet helemaal bedekt is. Doe er zeker niet teveel in. Door de bakpoeder rijst je wafel nog een beetje en als je teveel beslag gebruikt komt het beslag er aan de zijkant weer uit. #truestory
4. Laat het wafelijzer zijn werk doen. Als de wafel mooi bruin is, haal je hem er uit. Genieten maar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *