Recept

Glutenvrije Bruschetta

Een heerlijk hapje voor tijdens de Paasbrunch of als snack tussendoor is deze smaakvolle glutenvrije bruschetta.

 

Het is weer bijna Pasen. Een heerlijk hapje wat je voor deze gelegenheid kunt maken zijn deze lekkere bruschetta. Makkelijk glutenvrij te maken en heerlijke smakencombi’s. Lees je mee wat ik maakte?

 

Glutenvrije Bruschetta in verschillende variaties!

Ik maakte de broodjes in verschillende variaties. Eentje met roombrie en basilicum, eentje met roombrie, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes en als laatste een variant met pesto en mozzarella. Het zijn klassieke smaken die gewoon heel goed met elkaar mengen. Als je meerdere soorten maakt, kan ieder kiezen welk broodje ze het lekkerst vinden. Dat maakt het altijd zo gezellig!

HET RECEPT

glutenvrije bruschetta

Glutenvrije Bruschetta

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

IngrediΓ«nten

  • 1 ongebakken stokbrood SchΓ€r of deze van The Welsh Bakestone
  • Half teentje knoflook
  • Honing
  • Semi-zongedroogde tomaatjes
  • Roombrie
  • Groene pesto
  • Mozzarella
  • Basilicum gedroogd
  • Peterselie gedroogd

 

Werkwijze

Snijd het ongebakken stokbrood in stukjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Pel de knoflook, snijd deze in tweeΓ«n en wrijf hiermee over alle broodjes. Verdeel de sneetjes in drie gelijke groepjes.

  1. Smeer honing op 1/3 van de sneetjes en beleg met een stukje roombrie en kruid met basilicum.
  2. Smeer honing op 1/3 van de sneetjes en beleg met roombrie, semi-zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en kruid met basilicum. Steek een prikkertje door de sneetjes.
  3. Smeer pesto op de laatste 1/3 sneetjes en beleg met mozzarella en kruid met peterselie.
  4. Bak de broodjes zo’n 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Hopelijk geniet je net zo van de glutenvrije bruschetta als ik heb gedaan!
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Hou je van de Italiaanse keuken? Misschien vind je dit recept voor glutenvrije focaccia dan ook wel heel lekker. Het was in ieder geval een hit om te maken en lukte bij mij al de eerste keer.Β 

 

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *