Recept

Glutenvrije Kaiserschmarrn

Heerlijke glutenvrije Kaiserschmarrn maken is niet moeilijk! Dit gerecht waant je in Oostenrijk. En ook in Beieren kan je ze bijna overal bestellen. Het is een zoete, luchtige pannenkoek, in kleine stukjes gesneden. Je kan het eten met wat (warm) fruit, poedersuiker of traditionele pruimencompote en appelmoes.

 

Misschien vind je op wintersport geen glutenvrije Kaiserschmarrn op de piste… Mocht je dit wel ergens vinden, laat ons dan vooral weten waar dit was! Onze ervaring is dat er op de piste lastig glutenvrij eten te vinden is helaas. Maar je kan dus thuis met dit recept ook heerlijke Kaiserschmarrn maken! En dan wel glutenvrij.

 

Glutenvrije Kaiserschmarrn maken!

Hoe maak je deze lekkere glutenvrije Kaiserschmarrn? We laten je hier een makkelijk te maken recept zien. Het is ook eenvoudig lactosevrij te maken. Gebruik dan lactosevrije of plantaardige melk en boter. Wij gebruikten voor het beslag Koopmans Pannenkoekenmeel.

 

Kaiserschmarrn zijn echt wel anders dan pannenkoeken. De structuur is al anders, omdat de Kaiserscharrn veel luchtiger is. Dit komt door de opgeklopte eiwitten. Een ander verschil is dat je een pannenkoek vaak heel laat, maar de Kaiserschmarrn wordt in kleine stukjes gesneden voordat het geserveerd wordt.

HET RECEPT

Glutenvrije Kaiserschmarrn

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 125 gram gram glutenvrij pannenkoekenmeel
  • 180 ml (plantaardige) melk
  • 3 grote eieren of 4 kleine
  • 1 snufje zout
  • rasp van een biologische citroenschil (optioneel maar heel lekker)
  • Een klontje boter om te bakken
  • poedersuiker voor garnering
  • Pruimencompote (optioneel)

 

Instructies

  • Neem een ruime kom en doe hierin de glutenvrije pannenkoekenmix en zout.
  • Splits het eiwit en de eidooiers van elkaar en bewaar deze apart. Voeg de melk toe en de drie eidooiers aan de pannenkoekenmix en mix alles goed door elkaar. Voeg ook wat citroenrasp toe aan het beslag.
  • In een andere kom klop je de eiwitten op tot stijve witte pieken.
  • Schep vervolgens de geklopte eiwitten door het beslag heen. Niet te veel meer mixen, dan verdwijnt de luchtigheid uit het beslag!
  • Verwarm nu in een koekenpan een klontje roomboter en zodra de boter goed heet is giet je de helft van het beslag in de pan. Je kan dus twee keer een koekenpan vullen met deze hoeveelheid.
  • Snijd met een spatel de Kaiserschmarrn, zodra de onderkant bruin wordt in vier kwarten en draai deze om. Als de andere kant ook mooi bruin begint te worden, kan je hem met de spatel in kleinere stukjes snijden.
  • Voordat je de glutenvrije Kaiserschmarrn serveert, strooi je wat poedersuiker er over. En naar wens wat pruimencompote. Eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!

Hou jij ook zo van Kaiserschmarrn? Soms heb je met bepaalde gerechten dat er een bepaalde herinnering aan vast zit. Het is jammer als je dit niet meer kan eten, omdat je nu gebonden bent aan een glutenvrij dieet. Daarom helpen wij graag om te laten zien dat je eigenlijk ALLES ook makkelijk glutenvrij kan maken. Wij hebben zo ook nog een heerlijk recept voor glutenvrije Flammkuchen. Klik hier om deze te lezen.

 

Als variatie kan je ook (rum)rozijnen door het beslag mengen. Dit geeft veel extra smaak aan de Kaiserschmarrn. Heb jij glutenvrije Kaiserschmarrn al een keer gemaakt? Als ontbijt, brunch of nagerecht? Laat het weten in een reactie! Wij zijn benieuwd.

6 reacties op “Glutenvrije Kaiserschmarrn”

    1. Miss Glutenvrij

      Wat leuk om te horen en wat een goede tip! Altijd handig om bosvruchten in de vriezer te hebben liggen 🙂
      Liefs van Miss Glutenvrij

  1. @Inge wat leuk om te horen! Toevallig ga ik over een week naar Fieberbrunn, nooit bedacht om überhaupt te vragen of er ook glutenvrije kaiserschmarren was ergens! Heb je toevallig nog meer tips voor Fieberbrunn?

  2. Bij Bergrestaurant Lassida in Serfaus en bij Bergrestaurant Möseralm in Fiss. Skigebied Serfaus Fiss Ladis in Tirol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *