Recept

Glutenvrije kwark ontbijtkoek

Ontbijtkoek is een product dat ik net als brood, blijf maken. Het gaat mij niet vervelen en je kan er heerlijk mee  variëren. Ik maakte nu een glutenvrije ontbijtkoek met kwark.

 

Ik had nog een bak kwark in de koelkast staan. Omdat ik eten weggooien zonde vind, zocht ik naar een makkelijk recept waarin ik dit kon verwerken. Bij glutenvrijemama vond ik een recept voor ontbijtkoek met volle yoghurt. In paste ‘m iets aan, want in plaats van yoghurt gebruikte ik kwark.

HET RECEPT

Glutenvrije kwark ontbijtkoek

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

 • 250 gram glutenvrij meel
 • Half zakje bakpoeder
 • 175 gram bruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • Kwart liter kwark

 

Bereidingswijze

 1. Voor het maken van de ontbijtkoek kon ik mooi de bakmix van Peak’s free from testen. Ook had ik nieuwe speculaaskruiden bij Eko Plaza gekocht.
 2. Ik deed alles in een mengkom en liet de deeghaken hun werk doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de substantie erg dik en plakkerig vond en m’n bedenkingen had of de ontbijtkoek zou lukken. Ook miste ik de eieren, maar ik deed precies wat er in het recept stond van glutenvrijemama, het zou vast wel goed komen.
 3. Ik deed het deeg in een ingevette cakeblik.
 4. Dekte het bakblik af met bakpapier en schoof dit in een koude oven. Ik zette de oven aan op 170 graden en liet de koek 1,5 uur in de oven voor ik ‘m er uit haalde.
 5. Het kwam helemaal goed. De koek was gerezen en kwam zo uit de oven.
 6. Ik sneed de ontbijtkoek in plakjes en die smaakten erg goed. Lekker luchtig maar ook smeuïg zoals dat bij ontbijtkoek hoort. De plakjes die ik niet op at, vroor ik in. Die neem ik mee naar mijn werk, zodra ik ze wil eten, zijn ze ontdooid. Ze zijn dan ietsje droger dan vers, maar proeven nog steeds smaakvol en smeuïg.

Ik wil de tips van glutenvrijemama om er rozijnen, nootjes en chocola in te doen de volgende keer gebruiken, dan is ie vast nog lekkerder. Eet smakelijk.

Mijn andere ontbijtkoekrecepten:
Super makkelijke kruidkoek recept (klik)
Gezonde ontbijtkoek recept (klik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *