Een glutenvrije tortellini ovenschotel op het menu vanavond? Dat is best een goed idee, want het is lekker en makkelijk. Je kan meer met tortellini dan je denkt! De glutenvrije tortellini die wij in dit recept gebruikten, was van Schรคr: de Tortellini Con Prosciutto Crudo
Tortellini
Wat is tortellini nu precies? Het is een pastasoort, de kleinere versie van de tortelloni. Dit zijn allebei gevulde pastasoorten, waarbij de tortellini kleiner is en er dus minder ruimte is voor vulling. Vaak is de inhoud van tortellini wat krachtiger van smaak: bijvoorbeeld gevuld met ham, sterke kaas of gehakt. Tortelloni heeft vaak een iets zachtere vulling, omdat de smaak van de grotere pasta anders teveel zou overheersen. Vaak zie je spinazie of ricotta.
Dan heb je รณรณk nog ravioli. Dit is ook een gevulde pasta, maar dan heeft deze de vorm van kussentjes. De vulling van ravioli is zeer divers en soms ook echt de creativiteit van de chef.
Glutenvrije tortellini ovenschotel
Tortellini wordt vaak gegeten met een kaas- of bouillonsaus, maar je kan er dus veel meer mee! Wij verwerkten de glutenvrije tortellini in een ovenschotel en dat was heel lekker!
Het filmpje
Review Schรคr Tortellini
Wat wij vonden van de glutenvrije tortellini van Schรคr? Wij zijn niet per se fan. De tortellini was erg droog, ondanks dat deze in een ovenschaal en in een heerlijke saus verwerkt was. De tortellini is natuurlijk ook houdbaar gemaakt en het is geen verse pasta. Wij denken dat dit een groot verschil is in smaakbeleving bij gevulde pasta. Glutenvrije verse pasta zou lekkerder zijn in de ovenschotel, bijvoorbeeld deze glutenvrije ravioli van Albert Heijn
Soms is het natuurlijk ook handig om juist houdbare pasta te gebruiken, bijvoorbeeld als je het meeneemt op vakantie of uit de voorraadkast gaat koken. Volgende keer willen wij daarom deze tortelloni van Piaceri Mediterranei proberen. Een Italiaans merkย met een breed aanbod in glutenvrije pasta’s.
Variaties
Je kan natuurlijk eindeloos variรซren met zo’n ovenschotel. Ten eerste, zoals wij al aangaven, door een andere (gevulde) pasta te gebruiken. Je kan ook de broccoli vervangen door een andere groente, zoals aubergine of spinazie. Een tijdje terug hebben wij ook heerlijk recept online gezet voor Baked Ziti. In Amerika is pasta uit de oven namelijk echt een ding. En dat snappen wij, want het is heerlijk en een perfecte manier om je (ietwat droge) glutenvrije pasta lekker te bereiden.