De herfst is begonnen. Het wordt al vroeger donker en de wind wordt kouder. Het is dé tijd van het jaar om weer warm te gaan ontbijten. Dit recept voor glutenvrije wentelteefjes heeft ook nog een speciale herfstige twist…
Wentelteefjes zijn een typisch Nederlands ontbijt. Dit is een recept voor glutenvrije wentelteefjes. Wij vinden dat wentelteefjes een speciaal plekje verdienen binnen het glutenvrije dieet. Je kunt namelijk elk droog glutenvrij broodje omtoveren tot een heerlijk wentelteefje! Wist je dat ze ook makkelijk vegan gemaakt kunnen worden?
Vegan wentelteefjes
Het is helemaal niet moeilijk om wentelteefjes vegan te maken. Normaal gesproken zit er ei in het beslag, maar deze kan eenvoudig weggelaten worden. Natuurlijk geeft een ei meer structuur aan het beslag, maar ons herfstige ingrediënt, pompoenpuree, zorgt ook voor een fijne consistentie. Bovendien is de toevoeging van wat glutenvrij meel aan het beslag ook goed hiervoor. Zo houdt het beslag goed vast aan het brood.
De wentelteefjes zijn heerlijk zacht van smaak door de subtiele toevoeging van pompoen en de kruiden. Door het amandelmeel smaakt het ook een beetje nootachtig. De kleur van het beslag is echt prachtig licht oranje. Zo mooi!
Pompoenpuree
Pompoenpuree is zoiets dat ideaal is om in je vriezer te hebben liggen. Vooral in de herfst zie je dit als ingrediënt veel terug in recepten. Je kunt het gemakkelijk maken door pompoen te koken en vervolgens te pureren. Dit kan je bewaren in de vriezer in een ijsklontjesvorm of in kleine bakjes. Voor dit recept kan je dan twee ijsklontjes van pompoenpuree gebruiken.