Recept

Herfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)

De herfst is begonnen. Het wordt al vroeger donker en de wind wordt kouder. Het is dé tijd van het jaar om weer warm te gaan ontbijten. Dit recept voor glutenvrije wentelteefjes heeft ook nog een speciale herfstige twist

 

Wentelteefjes zijn een typisch Nederlands ontbijt. Dit is een recept voor glutenvrije wentelteefjes. Wij vinden dat wentelteefjes een speciaal plekje verdienen binnen het glutenvrije dieet. Je kunt namelijk elk droog glutenvrij broodje omtoveren tot een heerlijk wentelteefje! Wist je dat ze ook makkelijk vegan gemaakt kunnen worden?

 

Vegan wentelteefjes

Het is helemaal niet moeilijk om wentelteefjes vegan te maken. Normaal gesproken zit er ei in het beslag, maar deze kan eenvoudig weggelaten worden. Natuurlijk geeft een ei meer structuur aan het beslag, maar ons herfstige ingrediënt, pompoenpuree, zorgt ook voor een fijne consistentie. Bovendien is de toevoeging van wat glutenvrij meel aan het beslag ook goed hiervoor. Zo houdt het beslag goed vast aan het brood.

 

De wentelteefjes zijn heerlijk zacht van smaak door de subtiele toevoeging van pompoen en de kruiden. Door het amandelmeel smaakt het ook een beetje nootachtig. De kleur van het beslag is echt prachtig licht oranje. Zo mooi!

 

 

Pompoenpuree

Pompoenpuree is zoiets dat ideaal is om in je vriezer te hebben liggen. Vooral in de herfst zie je dit als ingrediënt veel terug in recepten. Je kunt het gemakkelijk maken door pompoen te koken en vervolgens te pureren. Dit kan je bewaren in de vriezer in een ijsklontjesvorm of in kleine bakjes. Voor dit recept kan je dan twee ijsklontjes van pompoenpuree gebruiken.

HET RECEPT

Herfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Meng de amandelmelk, de pompoenpuree, de melen, kruiden en suiker goed door elkaar en klop dit goed los, tot het zo egaal mogelijk is.
  2. Giet het beslag in een ondiepe kom waar de boterhammen in passen.
  3. Leg voorzichtig de eerste boterham in de kom en geef het even de tijd dat. het mengsel in het brood kan trekken. Draai hierna de boterham om, zodat ook de andere kant het mengsel kan opnemen.
  4. Verhit de margarine in een koekenpan en bak hierin het wentelteefje aan twee zijden mooi goudbruin.  Herhaal dit voor al het brood, stuk voor stuk.
  5. Garneer de wentelteefjes met een beetje suiker.

Variatie

Een kaal wentelteefje op je bord is natuurlijk al lekker, maar je kunt hem nog lekkerder en mooier maken door bijvoorbeeld warm fruit toe te voegen. Ook kan je de bovenkant van het wentelteefje met notenpasta besmeren en wat granola er bovenop strooien. Genieten gegarandeerd!

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

 

Wij houden van onbijtjes! Kijk hier voor 17x glutenvrije ontbijtjes zonder brood. Variatie is key!

 

Heb je zelf een goed (ontbijt)recept? Deel dit met ons! redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *