Recept

Glutenvrije wrap met Halloumi, vijgen en balsamicocrème

Een glutenvrije wrap is een makkelijke glutenvrije lunchoptie. Het voordeel ervan is dat je heel veel combinaties kan maken en je wrap kan vullen met gezonde ingrediënten. Heb je wel eens halloumi geprobeerd? Wij laten je een eenvoudig recept zien als lunchidee. Een wrap met halloumi, gecombineerd met verse vijgen en balsamico om het af te maken. Doet ’t perfect in je tuin in het lentezonnetje! 

 

Halloumi

Halloumi is een kaassoort van Cyprus. Het is lichtzout en je koopt het in een blokje. Het is een beetje rubberachtig. Dat klinkt natuurlijk niet lekker, maar zodra je deze kaas in plakjes snijdt en even grillt… Gebeurt er iets geweldigs: de kaas wordt zacht met een krokant randje. Halloumi is echt lekker en door de milde smaak goed te combineren met veel (zoete) ingrediënten. Je moet wel een beetje van geiten- of schapenkaassmaak houden, hoewel dit minder overheersend proefbaar is dan bij bijvoorbeeld feta. Gebruik jij wel eens halloumi in de keuken? Een wrap met halloumi is een goede eerste kennismaking.

 

Zoet en hartig gaan zo goed samen!

Zoet en hartig gaan hand in hand in de keuken. Zo combineert halloumi ook heel goed met (cranberry)jam. Mocht je geen verse vijgen kunnen vinden, dan is dit ook een goede optie.

Zoet en hartig mogen we vaker combineren! Zachte kaas met honing of een appel of druif door je salade… Dit voegt echt een dimensie toe aan je maaltijd.

 

Old El Paso Wraps

Wij zijn fan van de Old El Paso Wraps. Ze zijn misschien wat kleiner dan andere glutenvrije wraps, maar ze zijn heel ‘flexibel’. Je kan ze dus oprollen zonder dat ze breken of scheuren. Ook zijn ze lekker van smaak, hoewel opwarmen wel echt een must is met deze wraps wat ons betreft. In ieder geval: wij zorgen dat we de wraps altijd in huis hebben! Hier lees je meer van onze favoriete glutenvrije producten. 

HET RECEPT

Glutenvrije wrap met halloumi

Glutenvrije wrap met Halloumi, vijgen en balsamicocrème

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 2 glutenvrije wraps van Old El Paso
  • 1 verse vijg
  • handje veldsla
  • 1 half blokje halloumi
  • balsamico crème

 

Werkwijze

Grill de halloumi in dunne plakjes. Ik deed dit door de plakjes in de airfryer te leggen voor 3 minuten. Dan zijn ze heerlijk zacht geworden en lichtbruin.

Warm ook de wraps even op in een koekenpan. Snijd ondertussen de vijg in dunne plakjes en was de sla. Vervolgens vul je je wrap met alle ingrediënten en maak je het feestje af met de balsamicocrème.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Hoe eet jij jouw glutenvrije wrap het liefst? Wij vonden deze wrap met halloumi heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *