Recept

Glutenvrije speculaasbrokken

Hij komt, hij komt, de lieve goed Sint. Zaterdag is de beste man weer in ons land en als voorproefje, maakte ik glutenvrije speculaasbrokken. Hier vind je het recept!

 

Glutenvrije speculaasbrokken recept

Zelfs als de sint nog niet in het land was, sloegen mijn moeder en ik al aan het glutenvrij bakken. We maakten pepernoten, gevulde speculaas en speculaasjes, ik ben er zo dol op. Met veel plezier zet ik deze traditie voort, de geur van speculaaskruiden vind ik รฉรฉn van de lekkerste om in huis te ruiken. Ik maakte daarom speculaasbrokken, geรฏnspireerd doorย Jeandrine,ย dit is het recept.

 

Glutenvrije speculaasbrokken met kant-en-klare mix

Zoals je ziet, wordt in dit recept een glutenvrije meelmix gebruikt en dit op smaak gebracht met suiker en speculaaskruiden. Je zou ook kunnen kiezen voor de Peak’s Speculaas & Kruidnoten Mix. Deze kan je kopen in de Miss Glutenvrij Bak-Het-Zelf box die nu voordelig te koop is via www.glutenvrijemarkt.com. Het zit alles in om je glutenvrije december tot een succes te maken in de keuken! 7 bakproducten voor alle feestdagen.

Glutenvrije speculaasbrokken met amandel

Je ziet vaak op speculaasbrokken een topping van amandel(schaafsel). Deze smaken passen perfect bij elkaar. Spijs wordt ook (bijna) altijd gemaakt van amandel. Het is een gouden combi, maar je kan ook creatief doen. Een andere noot in huis? Probeer dit een keer! Je kan er ook voor kiezen om de speculaas ‘naturel’ te houden, dus geen topping toe te voegen. Perfect in zijn eenvoud, toch?

 

Speculaasbrokken bewaren

Hoe bewaar je de glutenvrije speculaasbrokken nu het best?ย Bewaar ze in een afgesloten bakje of een snoeppot met deksel, dan blijven ze het lekkerst.

 

Meer recepten?

Op Miss Glutenvrij vind je meer recepten voor een heerlijke winter! Wat dacht je van glutenvrije kruidnoten? Hier een linkje naar de receptenpagina van Miss Glutenvrij, en laat je inspireren.

HET RECEPT

Glutenvrije Speculaasbrokken recept

Glutenvrije speculaasbrokken

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Instructies

  • Meng alle droge ingrediรซnten met elkaar.
  • Snij de roomboter in kleine stukjes en voeg dit toe aan het meelmengsel.
  • Roer het ei los. Giet de melk en 2 eetlepels van het ei bij het meelmengsel en kneed een soepele deegbal. Zorg dat er geen scheurtjes in het deeg zitten. Neem een flink stuk plasticfolie en leg de deegbal ertussen.
  • Rol met een deegroller over het folie tot het deeg een halve centimeter dik is, vouw het plastic dan helemaal dicht. Leg het deeg op een bord en zet dit een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven ย op 170 graden (boven en onder). Leg de deegplak (zonder plastic) op bakpapier op een bakplaat en druk de amandelen er in. Pak een bakkwastje en bestrijk het deeg met ei.
  • Zet de bakplaat 35 ร  40 minuten in de oven. Laat de speculaas afkoelen en breek in brokken.

Opmerking: Je kunt eventueel ook koek- en speculaaskruiden gebruiken, deze wordt vaak in de supermarkt verkocht. Speculaaskruiden koop je bij speciaalzaken en online.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

glutenvrije speculaasbrokken klaar voor de oven!

Klaar om in de oven te gaan.

 

*Dit recept is geschreven door Harmke, oprichtster van Miss Glutenvrij, in 2013*

Harmke

 

Eet smakelijk!

 

Heb jij al wel eens glutenvrije speculaasbrokken gemaakt?
Meer glutenvrije sinterklaaslekkernijen? Die vind je hier!ย 

 

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *