Recept

Romige ovenschotel met glutenvrij brood, prei en tomaat

Oh… dit is zo’n lekkere romige ovenschotel! Met onder andere prei, tomaat en glutenvrij brood, ja brood inderdaad. Je maak deze heerlijke smaakvolle maaltijd in een handomdraai en hij is ideaal als je oud brood over hebt.

 

Glutenvrij brood, het wordt nogal snel oud… Heb je brood over dat zo droog is als een stuk karton? Gebruik het in deze heerlijke ovenschotel. Gewoon zin in deze ovenschotel? Dan leent het Meisterbacker Classic brood van Schär zich goed.

 

Wil je meer tips voor het gebruiken van glutenvrij oud brood? Dat vind je hier! Gooi het dus niet weg! Dat is zonde.

HET RECEPT

Romige ovenschotel met glutenvrij brood, prei en tomaat

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 dikke prei, in ringen
  • 200 ml slagroom
  • 1 Meisterbacker Classic Schär (of 10 sneetjes glutenvrij (oud) brood)
  • 3 tomaten in kleine stukjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • Flink handje verse basilicum
  • Zout, peper en nootmuskaat

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en prei in een paar minuten zachtjes gaar. Roer de helft van de slagroom erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Vet een ovenschaal in. In een pak Meisterbacker Classic zitten negen sneetjes en twee dikke kapjes. Snij het dikste kapje doormidden zodat je in totaal 10 sneeën brood hebt. Leg de sneetjes brood er dakpansgewijs in, daartussen doe je steeds wat van het prei-uimengsel, tomaat, wat geraspte kaas en basilicum. Verdeel de rest van de geraspte kaas over het brood en giet tot slot de rest van de slagroom erover. Zet de ovenschotel zo’n 25 minuten in de oven.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *