Zoeken
Recept

Super makkelijke glutenvrije koekjes voor december

Wij gaan je laten zien hoe je echt super makkelijke glutenvrije feestkoekjes ooit kan maken. Eenvoudiger dan dit, kan bijna niet!  Binnen 15 minuten heb je deze koekjes al op tafel staan. Je zal het zeker waarderen als je houdt van gevulde speculaas, maar niet zoveel zin hebt in de moeite. 

 

Drie ingrediënten

De koekjes hebben maar drie ingrediënten en je hoeft geen weegschaal te gebruiken. Je hebt glutenvrije amandelspijs nodig. Het makkelijkst is om gewoon een pakje te kopen. Bijvoorbeeld deze van Albert Heijn. Glutenvrij en vegan. Het is een pakje van 300 gram, dat perfect is voor deze koekjes.

 

 

Weesper moppen

Het recept om zo koekjes te maken, bestaat al heel lang. Ken je de Weespermoppen? Deze koekjes, die vernoemd zijn naar de plaats Weesp, zijn ook gemaakt van spijs en ei. In principe zouden deze dus ook gewoon kunnen glutenvrij zijn, maar ga hier natuurlijk nooit zomaar van uit.

 

Suiker

Los van het feit dat deze makkelijke glutenvrije koekjes heerlijk smaken, zijn ze helaas niet zo geschikt als je op de lijn wil letten. Dat komt natuurlijk omdat er een volledig pak amandelspijs inzit. Als je liever geen suiker gebruikt, kan je deze suikervrije en lactosevrije ontbijtkoek maken. Ook hierin zitten lekkere koekkruiden en de cake is heerlijk luchtig. Wel iets meer werk.

 

Amandelspijs

Let goed op als je amandelspijs wilt kopen. In veel merken staat er op de verpakking dat het sporen van gluten kan bevatten, bijvoorbeeld bij de amandelspijs van dr. Oetker. De amandelspijs van AH huismerk, is dus wel glutenvrij. Je kan ook de Peak’s Amandelspijsmix gebruiken.

 

Het filmpje

 

 

HET RECEPT

Super makkelijke glutenvrije koekjes voor december

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije amandelspijs
  • 1 ei
  • 1,5 el speculaaskruiden (of alleen kaneel)

Langer is het lijstje niet! Je kan hiermee ongeveer 10 koekjes maken, afhankelijk van de grootte.

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en voeg dit in een grote kom samen met de ei en de kruiden
  3. Goed kneden, tot het een glad geheel wordt. Vorm hiermee ongeveer 10 koekjes met je handen. Ze mogen een beetje dik blijven. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak 8-10 minuten in de oven. Niet te lang, ze mogen nog een beetje zacht zijn. De randjes worden wat lichtbruin.
  5. Laat afkoelen en eet smakelijk!

Dat is alles! Het lekkere van deze koekjes, is dat ze aan de buitenkant knapperig worden, maar de binnenkant heerlijk smeuïg blijft. Door de amandelspijs passen de koekjes helemaal bij dit seizoen en kan je ze ook maken voor Sinterklaas.

Heb je de koekjes gemaakt? Vertel ons wat je ervan vond.

Heb je zelf een goed recept voor glutenvrije koekjes? Mail het ons! redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *