Wij gaan je laten zien hoe je echt super makkelijke glutenvrije feestkoekjes ooit kan maken. Eenvoudiger dan dit, kan bijna niet! Binnen 15 minuten heb je deze koekjes al op tafel staan. Je zal het zeker waarderen als je houdt van gevulde speculaas, maar niet zoveel zin hebt in de moeite.
Drie ingrediënten
De koekjes hebben maar drie ingrediënten en je hoeft geen weegschaal te gebruiken. Je hebt glutenvrije amandelspijs nodig. Het makkelijkst is om gewoon een pakje te kopen. Bijvoorbeeld deze van Albert Heijn. Glutenvrij en vegan. Het is een pakje van 300 gram, dat perfect is voor deze koekjes.
Weesper moppen
Het recept om zo koekjes te maken, bestaat al heel lang. Ken je de Weespermoppen? Deze koekjes, die vernoemd zijn naar de plaats Weesp, zijn ook gemaakt van spijs en ei. In principe zouden deze dus ook gewoon kunnen glutenvrij zijn, maar ga hier natuurlijk nooit zomaar van uit.
Suiker
Los van het feit dat deze makkelijke glutenvrije koekjes heerlijk smaken, zijn ze helaas niet zo geschikt als je op de lijn wil letten. Dat komt natuurlijk omdat er een volledig pak amandelspijs inzit. Als je liever geen suiker gebruikt, kan je deze suikervrije en lactosevrije ontbijtkoek maken. Ook hierin zitten lekkere koekkruiden en de cake is heerlijk luchtig. Wel iets meer werk.
Amandelspijs
Let goed op als je amandelspijs wilt kopen. In veel merken staat er op de verpakking dat het sporen van gluten kan bevatten, bijvoorbeeld bij de amandelspijs van dr. Oetker. De amandelspijs van AH huismerk, is dus wel glutenvrij. Je kan ook de Peak’s Amandelspijsmix gebruiken.
Het filmpje