Wil je graag een uitgebreid Paasontbijt, maar eet je glutenvrij? Geen probleem, want wij delen met jou de beste tips voor een geweldig glutenvrij Paasontbijt! Met deze suggesties wordt je Paasontbijt super eenvoudig op te zetten, zonder in te leveren op luxe. Want tja, hoewel we glutenvrij eten, gaan we natuurlijk echt niet inleveren op kwaliteit ๐
De klassiekers voor een Paasontbijt
Wat zie jij graag bij een glutenvrij Paasontbijt op tafel? Natuurlijk gekookte eitjes! Je kan met eitjes ook genoeg variรซren. We zullen wat leuke suggesties delen hieronder. Verder verse broodjes, croissantjes en meer. Roomboter, jam, Nutella, maar ook hartig beleg zoals een goede kaas. Zoek je trouwens een beter alternatief voor Nutella? Kijk dan hier!ย
Maar ook een rijk gevuld (vers) Paasbrood hoort erbij, het liefst met een royale hoeveelheid amandelspijs. Wist je trouwens dat een Paasstol en een Kerststol wel degelijk verschillen? Lees het hier!
Verder is het leuk om wat vruchtensappen op tafel te zetten. Verse jus d’ orange kan je bij de meeste supermarkten uit een automaat halen. In grotere supermarkten kan je ook bloedsinaasappelsap van de tap halen, of granaatappelsap (gespot bij Jumbo, leuk!).
XXL Paasmarkt bij Glutenvrije Markt
Zoek je een leuk moment om je glutenvrije paasinkopen te doen? Dan kunnen we je de Glutenvrije Paasmarkt aanbevelen, die in het magazijn van Glutenvrije Markt zal plaatsvinden op zaterdag 12 april en zondag 13 april. Super leuk, want als je op zaterdagen nooit in staat bent geweest om de markten te bezoeken, dan kan je nu ook op zondag. Praktische info vind je hier.ย
Vers van de glutenvrije bakker!
Niks gaat er boven versgebakken brood natuurlijk. Bij Glutenvrijemarkt.com wordt alles uit de bakkerij elke donderdag verzonden, mits je dinsdag vรณรณr 11:00 uur je bestelling plaatst. Dit houdt in dat je op dinsdagochtend 15 april uiterlijk je Paasontbijt dient te bestellen. De verzending is dan op donderdag 17 april. Je kan dan in het Paasweekend genieten van je verse glutenvrije broodjes.
Weet je niet wat je moet kiezen? Hier een paar tips van ons:
- Glutenvrije croissantjes – ook lactosevrij. Deze croissants zijn super luchtig. Nog een voordeel: Ze zijn lekker groot van formaat. We zijn namelijk helemaal klaar ermee dat alles wat glutenvrij is veel kleiner moet zijn. Dat is zรณ achterhaald. We gaan gewoon voor het รฉchte formaat, toch? Deze croissantjes zijn een aanrader!
- Chocoladebroodjes. Ken je deze nog van ‘vroeger’? Voordat je glutenvrij moest eten, at je deze waarschijnlijk vaker. Maar gelukkig zijn ze nu ook glutenvrij te verkrijgen, en lekker vers. Ideaal voor een glutenvrij Paasontbijt, lijkt ons! Klik hier.
- Petit Pains Franรงais. Deze leuke glutenvrije broodjes zijn perfect van formaat voor een geslaagde brunch. Ze zijn verpakt per 4 stuks en ze zijn alle vier een beetje anders. Zo is er met maanzaad, zonnepit, sesam en zadenmix als topping. Voor ieder wat wils, en al die verschillende broodjes zien er heel leuk uit op een mooi gedekte tafel. Klik hier.ย
Zelf glutenvrij bakken voor het Paasontbijt?
Vind je het leuk om zelf iets te bakken voor het Paasontbijt? We delen drie recepten die de afgelopen jaren op Miss Glutenvrij zijn verschenen, die ideaal zijn als glutenvrij ontbijt – of brunch. Onze recepten zijn niet moeilijk en kosten niet veel werk.
Glutenvrij Broodje Ei
Schattig toch? Je tovert โm zo op tafel, zonder moeite. Je kan de glutenvrije Kaiserbroodjes van Schรคr hier goed voor gebruiken.ย Deze kan je uit de diepvriesย kopen (deze zijn lekkerder, maar moeilijker te verkrijgen) of gewoonย als afbak-versie. Hier vind je hetย receptย voor deze gezellige broodjes.
Glutenvrije Bruschetta
Een heerlijk hapje voor tijdens de Paasbrunch of als snack tussendoor is deze smaakvolle glutenvrije bruschetta. Wat is bruschetta? Voor wie het niet kent: Dit zijn broodjes die gegrild zijn en ingesmeerd met knoflook en olijfolie. Heerlijk! Het is leuk om verschillende soorten te maken. Bijvoorbeeld eentje met roombrie en basilicum, eentje met roombrie, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes en als laatste een variant met pesto en mozzarella. Het zijn klassieke smaken die gewoon heel goed met elkaar mengen. Als je meerdere soorten maakt, kan ieder kiezen welk broodje ze het lekkerst vinden. Dat maakt het altijd zo gezellig!ย Hier vind je hoe je het maakt!ย
Glutenvrij Kaasbrood
Dit glutenvrije โbroodโ bestaat voornamelijk uit kaas en ei, en er komt geen (glutenvrij) meel in te pas. Ideaal voor de kaas-lovers onder ons. En dat zijn er een hoop! Het brood is het lekkerste als het nog warm is. De substantie is vrij vast, en cheezy. Je kan het eenvoudig aanpassen naar eigen smaak, door het toevoegen van kruiden. Klik hier voor het recept!ย