Baked Millet: We gebruiken de Engelse naam voor gierst hier, aangezien het een variant is op de bekende Baked oats. Gierst dus! Laatst schreven we een blog over gierst: een glutenvrij graan dat super veel mogelijkheden biedt! Zo is het echt handig om in je glutenvrije keuken altijd een voorraad te hebben aan gierstvlokken. Deze hoef je veel minder lang te koken dan korrels en zijn snel in de bereiding en multi-inzetbaar.
Wat is gierst nu eigenlijk?
Gierst moet je niet verwarren met gerst; want gierst mag je dus gewoon als je glutenvrij eet! (In tegenstelling tot gerst dus) Eén letter verschil maar absoluut iets heel anders. Hier vertellen we je meer over dit glutenvrije muurbloempje, dat wat ons betreft best wat meer in de schijnwerpers mag gaan staan!
Baked Millet
Gierst heeft een neutrale, licht nootachtige smaak. Daarmee is het een perfecte basis voor allerlei hartige en zoete glutenvrije baksels. Je kan bijvoorbeeld de bekende ‘Baked Oats’ prima aanpassen naar Baked Millet. Klinkt ook nog eens super leuk, toch?
Glutenvrije ochtenden
Soms heb je misschien periodes dat je geen inspiratie hebt voor een glutenvrij ontbijt. We inspireren je graag! Daarom hebben we nu een serie recepten die jou misschien helpt om een keer uit je ontbijt-sleur te stappen. Zo maakten we al Banoffee-Oats en Ontbijt Mini Pizzaatjes met ei! Wat is jouw favoriete ontbijtje?