Recept

Baked Millet Ontbijt (Glutenvrij) #3 Out-of-the-Box Recepten

Baked Millet: We gebruiken de Engelse naam voor gierst hier, aangezien het een variant is op de bekende Baked oats. Gierst dus! Laatst schreven we een blog over gierst: een glutenvrij graan dat super veel mogelijkheden biedt! Zo is het echt handig om in je glutenvrije keuken altijd een voorraad te hebben aan gierstvlokken. Deze hoef je veel minder lang te koken dan korrels en zijn snel in de bereiding en multi-inzetbaar. 

 

Wat is gierst nu eigenlijk?

Gierst moet je niet verwarren met gerst; want gierst mag je dus gewoon als je glutenvrij eet! (In tegenstelling tot gerst dus) Eén letter verschil maar absoluut iets heel anders. Hier vertellen we je meer over dit glutenvrije muurbloempje, dat wat ons betreft best wat meer in de schijnwerpers mag gaan staan!

 

baked millet

 

Baked Millet

Gierst heeft een neutrale, licht nootachtige smaak. Daarmee is het een perfecte basis voor allerlei hartige en zoete glutenvrije baksels. Je kan bijvoorbeeld de bekende ‘Baked Oats’ prima aanpassen naar Baked Millet. Klinkt ook nog eens super leuk, toch?

 

Glutenvrije ochtenden

Soms heb je misschien periodes dat je geen inspiratie hebt voor een glutenvrij ontbijt. We inspireren je graag! Daarom hebben we nu een serie recepten die jou misschien helpt om een keer uit je ontbijt-sleur te stappen. Zo maakten we al Banoffee-Oats en Ontbijt Mini Pizzaatjes met ei! Wat is jouw favoriete ontbijtje?

HET RECEPT

baked millet

Baked Millet Ontbijt (Glutenvrij) #3 Out-of-the-Box Recepten

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 gram gierstvlokken
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • boter of plantaardige olie
  • 1 banaan
  • 5 aardbeien door het mengsel

Instructies

Avond: Spoel de gierstvlokken af met water en meng ze daarna met de melk en zet dit in de koelkast. Zo wordt het zachter.

Ochtend: Doe je mengsel in de blender samen met de ei, zout en bakpoeder. Prak een banaan en vijf aardbeien en meng dit door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een schaal in met olie of boter.

Giet het mengsel met het geprakte fruit allemaal in de schaal en laat de oven het werk doen! 25 minuten in de oven op 200 graden. Ondertussen kan je vast nadenken over de toppings van je ontbijt. Bijvoorbeeld Griekse Yoghurt, munt en aardbeien. Je Baked Millet is klaar zodra een satéprikkertje er droog uitkomt en er geen beslag meer aan plakt. Geniet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *