Recept

Glutenvrije sinterklaas recepten

De Sint is weer in het land en dan willen we natuurlijk Sinterklaas snoepgoed. Graag deel ik in dit artikel de glutenvrije Sinterklaas recepten die ik de afgelopen jaren online zette. Een fijn overzicht voor al je glutenvrije sint snoepgoed. 

 

Sommige foto’s zijn wat gedateerd en zou ik vandaag de dag heel anders maken, maar het gaat natuurlijk om het recept ;).

IMG_0067

Pepernoten/ kruidnoten

Wat zijn pepernoten lekker! Of kruidnoten, want dat zijn het eigenlijk, maar ik noem ze altijd pepernoten, zoals zoveel mensen. Als ik ze gebakken heb, zijn ze vrijwel altijd binnen een dag (soms twee dagen) op. Pepernoten is van dat heerlijke doorvreet snoepgoed. Ik heb wel eens glutenvrije pepernoten gekocht, maar wat zijn die dingen belachelijk duur. Om daar zoveel geld aan uit te geven, daar pas ik voor. Ik maak ze liever zelf. Vers, goedkoop en nog lekkerder ook. Want met weinig en goedkope ingrediënten maak je in een handomdraai heerlijke (glutenvrije) pepernoten.
Klik hier voor het recept.

 

 

IMG_0096

Amandelstaaf

De amandelstaaf is denk ik wel het makkelijkste sinterklaas recept dat ik ken. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen staaf. En de creatieveling kunnen helemaal los gaan, want je kunt de leukste vormen maken met bladerdeeg en amandelstaaf. Ik hield die van mij erg makkelijk en dan smaakt ie net zo lekker.
Klik hier voor het recept.

 

 

IMG_0009\

Gevulde speculaas

Voordat ik voor het eerst gevulde speculaas maakte, leek het me een heel gedoe om te maken. Maar het valt best mee. Met vrij weinig ingrediënten maak je super lekkere gevulde speculaas. Lekker bij een kop koffie of thee, of een beker warme chocomel met slagroom.
Klik hier voor het recept.

Foto 20-10-15 13 07 33

Speculaasbrokken

De geur van speculaaskruiden vind ik één van de lekkerste om in huis te ruiken. Ik maakte daarom speculaasbrokken, een lekkere brok robuuste koek.
Klik hier voor het recept.

Dit zijn alle recepten die op mijn site staan. Veel bakplezier!

HET RECEPT

Glutenvrije sinterklaas recepten

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *